Macron prohlásil, že si váží Putina a že nevidí legitimního nástupce Asada v Sýrii

22. 6. 2017    zdroj
Francouzský prezident Emmanuel Macron poskytl rozhovor, který byl zveřejněn v různých médiích. Prohlásil v něm, že respektuje Vladimíra Putina a že nevidí zákonného nástupce Bašára Asada v Sýrii. “Můj nový pohled na tuto otázku spočívá v tom, že netvrdím, že odchod Bašára Asada je předběžnou podmínkou, protože nikdo mi neukázal legitimního nástupce”, řekl Macron.


“Vážím si Vladimíra Putina. Měl jsem s ním konstruktivní výměnu názorů. Máme reálné rozpory, zejména v souvislosti s Ukrajinou, ale viděl, jaký je můj názor”, cituje Macrona El Pais.

Francouzský prezident také oznámil, že nevidí v Sýrii legitimního nástupce současného prezidenta Bašára Asada, informuje agentura Reuters.

“Můj nový pohled na tuto otázku spočívá v tom, že netvrdím, že odchod Bašára Asada je předběžnou podmínkou, protože nikdo mi neukázal legitimního nástupce”, řekl Macron.

Zdůraznil, že prioritou je zajištění stability v Sýrii a vyzval k mezinárodní spolupráci v této otázce.

Připomeňme si, že nově zvolený prezident Francie Emmanuel Macron oznámil, že má v úmyslu uspořádat setkání účastníků “normandského formátu” před summitem “velké dvacítky” (G20).

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová