VIDEO Bývalý policejní prezident: Migranti tu jsou, spousty, politici se jenom tváří, že ne. Vše se falšuje, já už nevěřím ani volbám

14. 6. 2017 ParlamentníListy

Nevolená Evropská komise si dovoluje mentorovat Českou republiku, to je urážlivé. Pro TV ParlamentníListy.cz to řekl bývalý policejní prezident a šéf Asociace nezávislých médií Stanislav Novotný. Ten míní, že jediným východiskem ze stále horší situace je vystoupení z EU a zadrátování českých hranic.

Evropská komise kvůli porušování mechanismu přerozdělovacích kvót na migranty v EU zahajuje s Českou republikou, Polskem a Maďarskem řízení pro porušení unijní legislativy.

„Lidé, kteří nejsou demokraticky zvoleni, si nás dovolují takovým způsobem mentorovat. To je pro mě urážlivé. Pro mě je vlastně celá Evropská unie nesmysl, my se z ní musíme nějakým způsobem dostat, vyvléct se z toho, protože je to pro nás jen závaží,“ komentuje Stanislav Novotný naštvaně.

Za postupem české vlády, která chování evropských institucí odporuje, vidí jen snahu zalíbit se voličům. „Jde samozřejmě jen o volby, doposud nedělali vůbec nic! Víme, že se tady pohybuje mnoho nelegálních migrantů, a všichni mlčí, všichni se tváří, že tady nikdo není. Takže velmi potichu souhlasí a speciálně pan Sobotka se může uvrtět ocasem, když se dostane do Bruselu,“ pokračuje někdejší šéf české policie.

Evropa je podle Novotného obrovsky ohrožena. „Vzniká tady nějaká armáda v našem zápolí a my ji nejsme schopni kontrolovat. Lidé z tajných služeb a policejních sborů jsou naštvaní a bojí se cokoli říct proti politikům, kteří jsou drženi nadnárodními monopoly,“ má jasno.

„Ti politici vědí, že mají ještě šanci přežít další léta ve svých funkcích, ale naštvanost je obrovská i u lidí, kteří vědí, o čem mluví. Evropa je prostě v obrovském ohrožení a my bychom měli dělat všechno pro to, aby na sever od Alp bylo aspoň trošku bezpečně,“ navrhuje.

Recept na současnou krizi je podle jeho slov jednoznačný. „Přestat platit a vystoupit z Evropské unie, netvářit se, že z EU dostáváme nějaké prostředky, protože to jsou ….. (celý text zde)