Belgický politolog: Putinův život je v nebezpečí a Evropský parlament ať jde tam, kde slunce nesvítí

Jelena Ostrjakova
10. 7. 2017     Zdroj
Západ ničí ty národní vůdce, kteří ho ohrožují, proto je život prezidenta RF Vladimíra Putina ohrožený. Během kulatého stolu “Role sankcí ve vztazích mezi Ruskem a Evropskou unií”, který se konal v Sevastopolu, to řekl belgický diplomat, ředitel Geopolitickém výzkumného střediska “Euro-Rus” Kris Roman.


“Když někdo uráží Wall Street, NATO útočí všude: v Libyi, Iráku, Venezuele. Když lídr ohrožuje Wall Street, umírá. Proto se domnívám, že Putinův život je v nebezpečí, protože vadí mnoha lidem na Západě”, řekl Roman.

Soudí, že hlavním cílem USA je nová válka v Evropě, uvádí dopisovatel PolitNavigatora.

“Zorganizovali druhou světovou válku. Bez Ameriky by Hitler zkrachoval a nezaútočil by na Rusko. Bez Ameriky by dnes Ukrajina zbankrotovala a nebyla by s to dělat cokoliv na Donbasu. Mafie Wall Street chce válku s Ruskem. Pro Ameriku je válka byznys, protože je chráněna dvěma oceány”, řekl Roman.

Nevěří, že budou zrušeny protiruské sankce.

“Polovina belgických hrušek byla dodávána do Ruska. Nyní naši zemědělci téměř pláčou, protože jsou v úpadku. Ale nesmíme být naivní: sankce budou trvat dlouho. Evropský parlament nezruší sankce, protože Evropská unie je ekonomická ruka NATO, a NATO je vojenská ruka Wall Street. Nevěřím, že politické strany mohou něco změnit. Potřebujeme veřejnou diplomacii. Je třeba říci: Evropský parlamente, jdi tam, kde slunce nesvítí. Je třeba, abychom všechno dělali sami, můžeme”, řekl Roman.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová