Jak poznáte kobliháře a pravdoláskaře

Miroslav Petr 
6.7.2017  CFP

Těchto jednotlivců jsem poznal dost na bývalém pracovišti, znám je ve svém okolí, mezi svými přáteli a dokonce v rodině. Obě menšiny mají stejné názory, myslí úplně stejně pokud jde o politiku, a jsou fanatické.

Kuriózní byl rozchod v rodině, nikoli z mé strany. Když jsem začal mluvit pravdu o abstinentovi Vaškovi, ihned mě příbuzná s nenávistí okřikla: “Zakazuji ti mluvit o politice!” Takto vypadá v praxi pravda a láska.

Kvůli takové a jiné pravdě bylo na Idnes cenzurováno mých posledních pět blogů, a nakonec jsem byl vyhozen bratrem “umělcem”, jehož texty jsou nevysílatelné před 22. hodinou, který vypískal skupinu, zpívající pravdivé texty o současné situaci, a proto skončila na druhém místě. Pak zbaběle utekl. Dosáhl on někdy druhého místa ve Slavíkovi? Přesto byl vyznamenán Krieglovou cenou, snad jediného hrdiny v posledních padesáti letech, který měl odvahu nepodepsat ruskou invazi. Větší urážka tohoto hrdiny takovým zbabělcem snad neexistuje. Můj věrný čtenář, který mě pod mými blogy jen a jen kritizuje a nikdy nenapíše svůj názor k mému článku, dodnes není schopen pochopit, proč mě z tohoto plátku vyrazili, dodnes nechápe, co je to za žumpu…

Díky svému dlouhodobému známému, který, když mluvíme o politice, nemá rozumný argument a místo toho mě vulgárně uráží, jsem neuvěřitelně imunní vůči těmto primitivním výpadům. Proto jsem vymyslel citát, platný na sto procent: “Síla a častost emocí je nepřímo úměrná IQ”. Každý psycholog radí, abyste řešili vážné problémy až se uklidníte, vášeň vždy zatemňuje mysl.

Nedávno jsem kritizoval trestný čin, páchaný na dětech. Tak by jednal každý normální člověk. Tento můj věrný kritik tvrdí, že mám v sobě nenávist… Když jsem tohle řekl svému známému, souhlasil s tímto názorem…Podle tohoto čtenáře, nejsledovanější internetové medium Svobodné radio, kde nestíhají odpovídat na dotazy posluchačů, lže… Jako “diskutér” po mých třech upozorněních na největší loupež století v ČR a na vymývání dětských mozků, nebyl schopen napsat jedinou konkrétní, věcnou větu, souhlasí či nesouhlasí-li s těmito zločiny…Namísto toho jen samé bezduché, nicneříkající urážky. Je mi záhadou, proč čte všechny mé články, když je stále kritizuje. Čte snad z vás někdo BlícíListy či Zieglera, který píše pohádky z pradávné historie Sovětského svazu? Kdyby se tam jednou vypravil, nerozeznal by kapitalistické demokratické Rusko od Saudské Arábie či New Yorku. Normální člověk nečte články, se kterými nesouhlasí.

Před časem jsem psal o speciálních alfa kurzech, probíhajících v celé republice. Absolvují je i děti předškolního věku. Kurzy jsou na základě využití velmi jednoduchého základního principu kvantové teorie – sledování elektronu. Vědecky je takto dokázán nejzákladnější zákon vesmíru, který může využívat každý z nás. Duchovně znalí pochopí. Díky vědcům, zabývajícím se touto teorií byla vymyšlena kalkulačka, počítače, internet…A tento čtenář považuje kvantovou teorii za hloupost…

Zbožňuji sitcomy a komedie. Jejich princip je založen na nemotornosti a hlavně neuvěřitelné hlouposti komiků, například – Dva nosáči, Fantozzi, Sobota, Lui de Funés, Blondýn s botou, blondýnka ze seriálu Ženatý se závazky, atd. Vždy jsem si myslel, že takoví hlupáci žijí jen ve filmu. Jen proto jsem občas sledoval OVM, Máte slovo, Kotel, kde někteří politici předváděli neuvěřitelnou hloupost, o divácích v Kotli ani nemluvě. To byl pro mne ideální silvestrovský pořad. Tehdy jsem pochopil, že idiocie není urážka, ale lékařská diagnoza. Nejsem první, kdo zjistil, že na rozdíl od lidské hlouposti není vesmír možná nekonečný. Nebyl to Werich?

Další názory pravdoláskařů jsou rozporuplné. Putin je prý diktátor… Na otázku, proč stále nezabere jiný stát, slyším odpověď, že má strach… Tak je to diktátor nebo zbabělec? Na otázku, jaký by měl důvod k válce, každý pravdoláskař ihned oněmí nebo začne žvatlat jakési nesmysly. Nepochopí, že Putin považuje válku za hloupost, protože je velmi drahá a zbytečná. Proč by válčil, když NATO má trojnásobně větší armádu? Pravdoláskaři věří tomu, že imigranti jsou ubožáci z války, nepochopí, že to někdo organizuje… Někteří dokonce souhlasí s Halíkem i papežem Frantou…Věří tomu, že se na spáleništi najde neporušený doklad teroristy a že mrakodrap spadne nárazem letadla…Nechápou, proč se záměrně ničí rodina a že za třicet let nebude na důchody… Nechápou, že jediné řešení tohoto problému provádí zlý diktátor v Rusku, proto se tam zlepšuje populace a finanční problémy s budoucími důchody tam neznají.

Kobliháři nechápou, že jejich guru potřebuje naléhavě cizince, kterým před branou dává sedm tisíc na ruku, takže za ně neodvádí daně ani sociální pojištění, a že po volbách otevře dveře statisícům nových cizáků… Prý je jich u nás jen kolem dvanácti. Nechápou, že přes mrtvoly nelze poctivě založit šest set firem a zbohatnout na miliardáře. Nechápou, že kdyby jakýkoli miliardář byl lidumil, tak nemůže nikdy zbohatnout. Všichni nejbohatší na světě si na lidumily jen hrají, ale ve skutečnosti dělají pravý opak. Chcete-li vědět, jak každý z nich zbohatl, vše je v knize “Co nesmíte vědět”. Milionářem se může stát každý schopný podnikatel, ale miliardářem v žádném případě. Věří tomu, že někdo skončí s podnikáním a obětuje se v politice kvůli cizímu národu….

Na jedné straně už by nejraději skončil v politice, ale na druhé straně nechce odejít z EU. Proč tedy dále kandiduje, když ho to nebaví? Pořád nic? Tito fanatici stále nechápou, proč se před volbami moc nemluví o invazi, která teprve začne, ale až po volbách. Pamatujete si na situaci před minulými volbami? Vzpomeňte si, jak dlouho trvá jedno volební období a co se všechno se za tu dobu stalo. Mluvilo se tehdy o integraci a imigrantech? Můžete jet do ciziny, zvláště do USA, bez jakéhokoli dokladu, lékařského vyšetření? Kdybyste chtěli emigrovat z politických důvodů (dnes už se zatýkají někteří nepohodlní lidé, ale o tom se nesmí mluvit), věříte, že by se o vás někde postarali tak jako o tyto cizáky? Když jsem před známým řekl toto slovo, hned jsem u  něj byl rasista….Nechápal, proč říkám, že máme ministra války…

Normální rozumný člověk v době cenzury vždy chtěl znát pravdu, i za minulého režimu. Proto jsme poslouchali Svobodnou Evropu, Hlas Ameriky, Vídeň, komolenou češtinu na stanici Tirana, atd.. Jen hlupák či fanatik odmítá v kritické době hybridní války tolik potřebné informace. Každý nemá čas sledovat všechny weby, Svobodné radio či CNTV a web Okamury. Proto se snažím sdílet tyto informace. Věřím, že normální člověk si toho váží. Můj pravidelný kritik však toto kritizuje…

Abych nezapomněl, jak poznáte obě fanatické menšiny? Stačí půl minuty, jediná otázka: “Vyjmenujte tři kladné stránky politika, kterého nenávidíte a vyjmenujte tři záporné povahy politika, kterého zbožňujete.” Pokud náhle oněmí, neexistuje ideálnější důkaz, že jde o politického fanatika.

Už chápete, proč i tito trollové mají volební právo? Už chápete, proč se právě jejich zásluhou máme stále hůř a hůř, a že právě oni v současné době nejvíc ohrožují bezpečnost státu?

– – –