Soud v Mnichově zrušil změny stanov Sudetoněmeckého landsmančaftu, kterými se původně sdružení vzdávalo majetkových nároků v ČR. Lisabon a německé zákony neošéfuješ. První nároky lze čekat u evropských soudů už příští rok. Herman, Bělobrádek a jejich drazí krajané!

– VK –
14.7.2017  AE News

Server Parlamentní listy uveřejnil včera informaci, že zemský soud v Mnichově zrušil změny stanov Sudetoněmeckého landsmanšaftu z února loňského roku, kterým se sdružení vzdávalo majetkových nároků v ČR s ohledem na odsun Němců po II. sv. válce z Československa na základě dohod vítězných mocností z Postupimi [1]. 

Část členské základny s těmito změnami nesouhlasila a vzhledem k porušení procesů během změny stanov (nedodržené lhůty, nedostatečné kvórum pro hlasování) podala skupina členů sdružení kolektivní žalobu k německému soudu v Mnichově. Ten nyní po roce a půl vynesl verdikt, kterým označil změny stanov za neplatné v celém rozsahu a stejně tak za neplatné označil i volby vedení sdružení, které z voleb vzešlo. Mluvčím se ve volbách stal Bernd Posselt. Rozhodnutí soudu nenabylo právní moci a krajanský spolek má jeden měsíc na to, aby se proti rozsudku odvolal.

Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) a Bernd Posselt na sudetoněmeckém sjezdu v Augsburgu, červen 2017.

Není ještě známé oficiální rozhodnutí soudu, ale tím hlavním problémem jsou především dva faktory. Kromě procesních pochybení je to zejména ta část žaloby, která se odkazuje na bavorské poválečné právo, které garantuje občanům Bavorska nedotknutelnost jejich majetkových nároků před německými soudy ve vztahu ke škodám a újmám utrpěným během odsunu z Československa po roce 1945. Podle těchto zákonů nesmí žádnému Němci být bráněno v soudním usilování o náhradu škod vůči Československu. Krajanský spolek vloni v únoru však do stanov zanesl formulaci, že krajanské sdružení již nemá k České republice majetkových nároků. Vzhledem k tomu, že krajanské sdružení má ve stanovách ukotvení na základě společenské smlouvy a nikoliv politického sdružení, musí se změnou stanov majetkového charakteru souhlasit 100% všech členů spolku. Ti, kteří nesouhlasí, mají právo a nárok na smírčí řízení při změně stanov. Teprve poté, co smírčí řízení selže, může být nabídnuta členovi spolku kompenzace za odchod ze sdružení.

Majetkové požadavky nelze ze stanov vyjmout bez souhlasu všech členů

Spolek nemá podle německého zákona o spolcích páky, jak donutit členy spolku k odchodu nebo ke změně názoru k majetkovým nárokům zakotveným v německých zákonech. Je to úplně stejné jako u majetkových nároků družstev v ČR. Pokud má družstvo k někomu pohledávku, nemůže družstvo odsouhlasit odpuštění pohledávek prostou většinou, protože družstvo spravuje majetky jednotlivých členů společně jako jedné fyzické osoby, a to znamená, že s takovým odpuštěním musí vyslovit souhlas všichni věřitelé, tzn. všichni členové družstva. Stejná situace je teď v Sudetoněmeckém landsmanšaftu. Hlavním problémem a viníkem tohoto stavu je zánik jednoho z vítězů II. sv. války, Sovětského svazu, který byl garantem naplňování Postupimi. Po rozbití SSSR a po sjednocení Německa bylo dílo zkázy přichystáno. Jelikož západní spojenci se České republiky ve sporu s Německem nezastanou, stejně jako to neudělali v roce 1938 při Mnichovském diktátu, tak to znamená, že už příští rok mohou Němci začít žalovat český stát u německých i evropských soudů.

Augsburg: Daniel Herman, Pavel Bělobrádek… sedí po pravici Bernda Posselta.

Jakmile zmizel z Evropy garant Postupimi, zmizela i ochrana slovanských národů. Problém se týká nejen ČR, ale i Slovenska, protože v rámci Postupimi byli odsunuti Maďaři ze Slovenska, z jeho jižní části, kterou zabrali po Mnichovu 1938. Německý rozsudek není překvapivý, protože soud nemohl rozhodnout v rozporu se zákonem na ochranu lidských práv, jehož součástí je právo Němců na majetkové žaloby ve vztahu k újmám po odsunu ze Sudet. Postupimská dohoda určovala, že kompenzace za odsun ze Sudet musí Němcům a Maďarům vyplatit jejich poválečné vlády. Problém je v tom, že tento závazek nebyl nikdy uznán v rámci mezinárodní smlouvy, německá a ani maďarská vláda nikdy takový závazek nepodepsaly s vítěznými mocnostmi, ani s Československem. Naplňování Postupimi vynucovala silou spojenecká vojska jako garantoři Postupimi. Samotná Postupim nebyla mezinárodní smlouvou s poraženými zeměmi, ale jen dohodou mezi vítěznými mocnostmi. A to je celé jádro problému. Mocnosti už dnes České republice závěry Postupimi negarantují.

Pád Sovětského svazu znovu přiblížil znovuobsazení Sudet? To snad ne. Němcům stačí prý jen kompenzace. Ale z čeho je ČR zaplatí?

Jakmile garantoři Postupimi změnili své cíle a priority, vznikla železná opona, tak jediným garantorem Postupimi ve vztahu k deportaci Němců zůstával Sovětský svaz. Doufám, že všichni čtenáři AE News v této chvíli už chápou, v jaké nebezpečné situaci se ocitá Česká republika, majetek českých občanů v pohraničí a územní celistvost České republiky. Nezapomínejte, že před pár týdny dvojice národních zrádců, Daniel Hermana jako ministr kultury a Pavel Bělobrádek, předseda KDU-ČSL, přijeli kolaborovat se sudetskými Němci na jejich sudetoněmecké slavnosti do Augsburgu a opět padala slova z úst Daniela Hermana o drahých sudetských přátelích a krajanech. Vnitřní kohorta nepřátel uvnitř v ČR ožila. Pro-němečtí kolaboranti v ČR cítí příležitost, jak opět uvrhnout české pohraničí do područí Německa, jak ho znovu germanizovat. Už tady není sovětský garantor z Postupimi. Nikdo se teď Česka nezastane. Požadavky Sudetoněmeckého landsmančaftu se brzy stanou požadavky ryze německými a i německá vláda bude tlačit na jejich vyřešení.

Augsburg: Jako měsíček na hnoji. A nemyslím tím Posselta…

Když jsem si četl článek na Parlamentních listech, udeřila mně do očí naprosto nehorázná a šílená anketa s grafem, kde se redakce PL ptá čtenářů, jakou koalici by lidé doporučovali Babišovi po volbách. Neuvěřitelných 77% čtenářů PL chce koalici Babišova ANO s Okamurovou SPD. Tento obrázek níže mne naplňuje totálním zoufalstvím, ale bohužel opět se potvrzuje moje prognóza z jednoho dřívějšího pořadu na Svobodném rádiu, že přesně tuto koalici bude mnoho lidí na alternativě preferovat. Pokud Tomio Okamura by měl vstoupit do koalice s Babišem, stane se spoluarchitektem Babišovy nalinkované cesty ČR do Nové Evropy a německé IV. Říše. Stal by se sekundantem pohřbu českého národa. Sudety se stanou v roce 2018 hlavním politickým tématem České republiky. Lidé v pohraničí budou zjišťovat, jestli jejich domy a chalupy, které koupili, nepatřili před válkou nějaké německé rodině. Teoreticky hrozí velké obavy v pohraničí, protože ČR nebude mít peníze na vyplácení odškodnění stovkám tisíc Sudeťáků a jejich potomkům za odsun a znárodněné majetky.

Nikdo nás před požadavky Sudeťáků neochrání, SSSR je pryč a slovanské národy jsou určeny k postupné likvidaci formou asimilace do Nové Evropy!

Česká vláda se musí obrátit na Ruskou federaci jako na nástupnickou zemi po SSSR a garantora Postupimi a musí Moskvu požádat o ochranu a pomoc před německými požadavky. Francie, Velká Británie a USA s požadavky sudetských Němců rámcově souhlasí s odkazem na Lisabon a lidská práva, i když zatím jenom v obecné a nedeklarativní rovině. Zrádci národa jezdí na sudetoněmecké slavnosti a oslovují Sudeťáky jako drazí krajané. Přitom německé soudy ženou militantní Sudeťáky k honu na české majetky a nikdo proti tomu nic nedělá, loutková vláda v Praze mlčí a premiér ani nepotrestá ministra kultury za to, že bez mandátu vlády se potuluje už poněkolikáté na slavnostech Sudeťáků. Kolik ještě facek a pěstí do huby musí český volič a občan dostat, než se jako tupá ovce probere a přestane uvažovat jako idiot?

Realita alternativy, tohle je tragédie!

Jak je možné dělat alternativu, když lidé nic nepochopili? Jak může 77% lidí na PL prefeferovat koalici kandidáta globalistů (Andreje Babiše) a SPD (Tomia Okamury), který ideologicky stojí na opačné straně politického spektra? Když se dívám na průzkumy mainstreamu, kde Babiš a jeho ANO válcují ostatní strany, tak si můžu myslet, že jde o prefabrikaci průzkumů. Ale když totéž potvrzují i ankety na alternativě, tak to znamená, že dynamika zániku české státnosti je už tak mohutná, že jí nepůjde zastavit. Nikdo zase nic nepochopil. Každá společnost je odsouzena k zániku, pokud se nepoučí z vlastních chyb a stále je opakuje. Lidé chtějí změnu, ale volí oligarchu a miliardáře, který je definicí globalizace, jeho firma tyje a prosperuje z globalizace (Agrofert), jeho politika vede k prosazování globalizované digitální ekonomiky a špehování národa (EET, čipy v občanských průkazech, sledování bankovních plateb).

Zprava doleva: Horst Seehofer (zemský premiér Bavorska), Bernd Posselt (šéf sudetského landsmančaftu), Pavel Bělobrádek (předseda KDU-ČSL), Daniel Herman (ministr kultury ČR).

Pravda a láska nech idú do pyče!

Co řekl Andrej Babiš v poslední nahrávce od skupiny Julius Šuman? Pravda a láska nech idú do pyče! Záznam je zde. Dobře, láska je pathos, ale pravda? Ta má jít do pyče? A do takového svazku chtějí lidé na alternativě uvrtat Okamuru a jeho SPD? Takže, kdo si co myslí? Revoluci a Okamurovu odvolatelnost politiků naroubovat na Babišovu hyperoligarchizaci české politiky? Má tohle uvažování voličů na alternativě ještě rozměr racionality, anebo je to už projev naprosté neschopnosti chápat politické cíle a orientace jednotlivých sil? Pokud SPD dostane slušné hlasy, musí se postavit do čela reformního proudu v poslanecké sněmovně. Cesta do koalice s Babišem bude sebevražda SPD v přímém přenosu. Občané musí vidět, že existuje alternativa, která ČR chce vést jinak. A i kdyby ta cesta byla pro SPD v opozici ve sněmovně, je to lepší cesta, než sebevražda v podobě padnutí si do náruče s Andrejem. Děsím se chvíle, kdy se na podzim ukáže, že Česko snese ale už opravdu fšecko.

Mimo téma článku nás tak může pouze potěšit jen jedna věc, že po našem článku [3] a medializaci toho, že vysokoškolské koleje VŠCHT v Praze blokují náš Aeronet, jsme dostali včera příjemnou informaci z kolejí, že blokace našeho webu byla ukončena a na naše stránky se už lze bez problémů z kolejí připojit. Alespoň jedna pozitivní zpráva.

O rozhodnutí soudu v Mnichově ve věci Sudetoněmeckého landsmanŠaftu, o výsledcích a závěrech schůzky Macrona a Merkelové v Paříži, o plánu na vznik evropského ministerstva financí a o plánech na vydávání eurodluhopisů budeme hovořit dnes na Svobodném rádiu v pravidelném čase od 19:00 hodin. Všichni jste srdečně zváni k poslechu.

-VK-
Šéfredaktor AE News