VIDEO: Americký státní gangsterismus, Obama ukradl Rusům diplomatické nemovitosti za bílého dne. Neoconi Trumpa odstavili, zakázali mu zrušit sankce proti Rusku a Rusům chtějí diktovat, za jakých podmínek jim ukradené nemovitosti v USA vrátí. Putinovi došlo, že je konec! Z Ruska potáhne 755 amerických diČvc 31,plomatů! [CZ Titulky]

– VK –
31.7.2017 AE News
Ruský prezident Vladimir Putin včera potvrdil pro ruskou státní televizi, že Moskva vyhostí ze země celkem 755 amerických diplomatů z Moskvy, Petrohradou, Jekatěrinburgu a Sevastopolu v odvetě na nové sankce, které schválily obě komory amerického kongresu poměrem hlasů, ze kterého se tají dech [1]. 

Ve sněmovně reprezentantů byly proti jen 3 hlasu, v senátu dokonce jenom 2. Přestože obě komory po listopadových volbách minulý rok ovládají republikáni, tedy strana Donalda Trumpa, všichni zástupci republikánů hodili Donaldu Trumpovi do cesty k normalizaci vztahů s Ruskem doslova atomový granát, který zničil veškeré naděje. Kongres totiž v minulých dnech přijal zákon, kterým odebírá americkému prezidentovi právo zrušit sankce bez souhlasu kongresu. A protože kongres, jak se ukázalo, je plný neoconů, zrušení sankcí proti Rusku se dostává do oblasti sci-fi. Donald Trump navíc čelí hrozbě impeachmentu, jeho vlastní generální prokurátor Jeff Sessions, kterého Donald Trump dosadil do funkce, jde proti Trumpovi a chce vyšetřovat jeho údajné napojení na Rusy.

Vladimir Putin oznamuje na ruské televizi, že nevidí světlo na konci tunelu. „Čekali jsme 7 měsíců na změnu americké politiky, ta ale nepřišla. Nové sankce proti Rusku byly poslední kapkou…“, svěřil se Vladimir Putin.

Republikány ovládaný kongres navíc Trumpovi opět zablokoval jeho hlavní volební cíl, zrušení Obamacare. Republikáni opět nenašli mezi sebou dost hlasů na zrušení Obamovy zdravotní reformy. Hlavním důvodem je názor skupiny militantních republikánů, kteří chtějí zákon Obamacare zrušit naprosto bez náhrady, aby v USA neexistovalo žádné zákonné zdravotní pojištění a bylo pouze dobrovolné. Tedy návrat do doby před Obamacare. Toto je ale nepřijatelné pro druhou část republikánů, zejména těch, kteří se dostali do kongresu s volebním programem lepšího zdravotního pojištění se státní podporou, než je Obamacare. Úplné zrušení státního zdravotního pojištění by u voličů neprošlo. A to ani u republikánů, protože už dávno neplatí, že republikány volí zámožná střední třída. To je dávno pryč. Donald Trump nemá v Republikánské straně žádnou podporu. Jak řekl Steve Bannon už krátce po inauguraci Trumpa, republikání Trumpa nenávidí, protože zvítězil jim navzdory a nikoliv díky nim. Na jedné straně jim získal Bílý dům, ale pro republikánské neokonzervatice (neocony) je Trump neštěstím a zlým snem. V podstatě chtějí Trump dostat z Bílého domu a nechat v něm Mikea Pence, který je klasickým neoconem, nesnáší Rusko a je přijatelný i pro demokraty.

Trump už nesmí ani zrušit sankce proti Rusku, kongres mu tuto pravomoc odebral

Proto v kongresu se obě strany dohodly, že Trumpovi vezmou pro jistotu z rukou jeho pravomoc k rušení sankcí, protože Trumpovi nevěří a mohl by sankce na Rusko zrušit. Tímto krokem se zavřely definitivně dveře pro naději, že mezi USA a Ruskem dojde k normalizaci vztahů. Ne, nedojde. Naopak, dojde k jejich dalšími zhoršení. Ve chvíli, kdy o zrušení sankcí rozhoduje rusofobně naladěný kongres, jsou veškeré naděje na normalizaci vztahů pryč. Trump tak přišel o jednu z hlavních pravomocí a jeho vlastní republikánská strana se k tomuto zákonu přidala jako jeden muž, vlastnímu prezidentovi odebrali pravomoc. Vezmou mu exekutivní nástroj, neschválí mu zdravotní reformu. Jeho vlastní generální prokurátor, kterého jmenoval, chce vyšetřovat Trumpovu rodinu. Trump proto uvažuje, že Jeffa Sessionse odvolá z funkce generálního prokurátora a udělá z něho šéfa ministerstva národní bezpečnosti (DHS). Z kongresu na to zaznívají hlasy, že pokud to udělá, demokraté vyvolají impeachment Trumpa. A republikáni, kteří Trumpa nenávidí, by se možná na tom podíleli také.

Jedna z nemovitostí, sídlo ruské ambasády v Marylandu, které na konci prosince ukradla Obamova vláda.

Vladimiru Putinovi tak došlo, že je konec a naděje na normalizaci vztahů s USA padla. Teď už zahraniční politiku USA neřídí Trump, ale americký kongres ovládaný neocony. Česká maisntreamová média přinesla informaci o tom, že Rusko vyhostí na 755 amerických diplomatů, ale nikde na mainstreamu nezaznívá důvod, proč Rusko zavřelo i několik nemovitostí, které americký diplomatický personál v Rusku používá. Nikde nezaznívá, proč Rusko zvolilo krok, který se zapíše do Guinessovy knihy rekordů, protože ještě nikdy nebylo vyhoštěno ze žádné země naráz tolik diplomatů, aniž by byla vyhlášena mezi zeměmi válka. A skutečnost, že vztahy mezi USA a Ruskem začínají válku nebezpečně připomínat, to potvrzují i diplomaté ze třetích zemí, kteří kritizují americký kongres za nové sankce, které poškozují i evropské firmy, zejména německé, rakouské, francouzské a holandské. Je to způsobeno tím, že tyto sankce proti Rusku nepřipravovalo ministerstvo zahraničí Rexe Tillersona, ale senátní bezpečnostní výbor kongresu, který je prolezlý těmi největšími jestřáby z Pentagonu a neocony, kteří nenávidí Rusko.

Americký kongres úplně vynuloval zahraniční politiku Trumpovy vlády

Jejich nenávist je tak hluboká, že sankce proti Rusku nastavili tak, že poškozují i evropské firmy. Zkrátka kongres zcela uchvátil moc a jelikož kongres reprezentuje washingtonskou bažinu, tak můžeme říct, že Trumpa tato bažina úplně spolkla a pohltila, že už si ani nepípne a neškrtne. Neustále mu visí nad hlavou impeachment, vyšetřování spolupracovníků, rodiny, jeho samotného. Kongres mu blokuje zákony. Ten samý kongres ho zbavil pravomoci rušit sankce. Vlastní strana ho nenávidí. Proto je nezbytné, abyste si udělali obrázek o amerických neocons, o jejich fungování. V připraveném videu s českými titulky nahoře je reportáž ruské televize o tom, jak Obamova administrativa zkonfiskovala 29. prosince minulého roku dvě nemovitosti s pozemky ve státech New York a Maryland, které jsou diplomatickými územími podle mezinárodního práva.

Donald Trump při projevu v kongresu. Za zády dva hlídkující neoconi. Mike Pence, viceprezident a šéf republikánů v kongresu Paul Ryan.

Dne 29. prosince Barack Obama jako gangster nařídil, že tajná služba má obsadit dvě ruské diplomatické rezidence [2]. Během operace vnikli američtí ozbrojení důstojníci na ruské diplomatické území, obsadili objekty a dali ruskému diplomatickému sboru příkaz, že musí do 24 hodin opustit pozemky a území USA. Tímto krokem porušila americká administrativa Vídeňskou konvenci o diplomatických sborech, která ustanovuje nejvyšší stupeň nedotknutelnosti diplomatických území. Ruská diplomacie tento incident přirovnává k mezinárodnímu gangsterismu a připomíná, že něco takového se nestalo ani v dobách Studené války, že by Američané si dovolili vztáhnout ruku na diplomatické pozemky a nemovitosti ambasád. Pro Američany zřejmě Vídeňská konvence neplatí, a proto Rusko po 7 měsících čekání na změnu, že Trumpova administrativa celou věc urovná (a nestalo se), se rozhodlo oplatit Američanům podobnou kartou.

Rusko vyhostí 755 amerických diplomatů, tohle je počátek války!

Rusko zavře dva resorty nedaleko Moskvy, které používá americký diplomatický sbor k rekreaci a oddechu, ale podle informací jde pouze o Američany pronajaté budovy, takže nejde o stejnou situaci jako v USA, kde Obamova vláda zkonfiskovala Rusům vlastní pozemky a nemovitosti, za které zaplatila sovětská vláda v roce 1972. Rusové jsou si toho vědomi, že to nestačí jako odveta, a proto k tomu přidali i vyhoštění 755 amerických diplomatů. Těch je v Rusku podle ruské televize přes dva tisíce, takže i tak jich tam stále hodně zůstane. Většina amerického diplomatického sboru přísluší americké obchodní komoře v Rusku, jsou to lidé napojení na business na ose Rusko – USA. Americký diplomatický sbor se po roce 1990 rozrostl z původních cca. 65 diplomatů na více než 3.000 diplomatů za dob Borise Jelcina. Za vlády Vladimira Putina se stav amerických diplomatů pohybuje okolo 1.800 až 2.100 osob s diplomatickými pasy. Je to zdaleka nejvíce diplomatů v hostitelské zemi.

Sídlo ruské ambasády v Marylandu je nedaleko Washingtonu.

Česká mainstreamová média zamlžují skutečnost, že držitel Nobelovy ceny za mír Barack Obama se zachoval jako gangster, když nařídil ukrást Rusku jejich diplomatickou půdu chráněnou Vídeňskou konvencí. A jako gangsteři se chovají američtí zákonodárci, zdaleka nejen k Rusům, ale i k vlastnímu prezidentovi. Vtrhnout Američanům na jejich ambasádu nebo do rezidence ambasadora, tak mariňáci se samopaly by spustili palbu a USA by křičely, jak byla porušena diplomatická ochrana. Američané mohou všechno, mají pocit, že se mohou chovat jako gangsteři a krást cizím státům půdu a nemovitosti chráněné diplomatickou konvencí. Mezi USA a Ruskem tak definitivně vypukla válka. Zatím jenom na diplomatické úrovni. Ale americký kongres bude útočit dál. Jak nebezpečnou situaci to může vyvolat, to snad není potřeba zdůrazňovat.

*Titulky ve videu v úvodu článku zapnete tlačítkem „CC“ v liště videa.
-VK-
Šéfredaktor AE News