Západní společnost povýšila konzum nad všechny ostatní hodnoty a to také bude hlavní příčinou jejího konce. Naopak, Rusko nebo Čína staví na hodnotách jako je: víra, patriotismus, oběť, národ.

Jaroslav Loudil
26. 7. 2017
Západní společnost povýšila konzum nad všechny ostatní hodnoty a to také bude hlavní příčinou jejího konce. Naopak, Rusko nebo Čína staví na hodnotách jako je: víra, patriotismus, oběť, národ. Proto jsou tyto státy pro USA tak nebezpečné. Moskva  i Peking totiž  staví svou politiku na “vyšších hodnotách” , než je jenom : žrádlo, stav bankovního konta  a bezcílné  lenošení. 
(pozn. red. Sdělení na této stránce nemusí nevyjadřovat názory redakce)

Velice si vážím Dr. Robejška , člověka mimořádné inteligence , předvídavosti a všeobecného rozhledu. Proto dostanou Realisté můj hlas na podzim. Pan Robejšek sice emigroval  z ČSSR po příchodu Rusů roku 1968, nyní však varuje před dehonestací Ruska ,Putina  a vytvářením – “Ruského strašáku”. Jeho pohled na Rusko je dnes realistický .

Robejšek : “Také my bychom nyní potřebovali nemateriální hodnoty. Ty zajišťují sociální stabilitu ,kterou my /=Západ/ ztrácíme. Jediné, co lidem můžeme nabídnout je konzumní styl, který se vyčerpává. Imateriální hodnoty, jako jsou : víra, bůh, národ či oběť jsme odhodili do příkopu, protože nám překážely při naplňování igelitek v obchodním domě.

Ano, tak to je. Naše generace na Západě může svým dětem  slíbit, že týdně naplní  v  hypermarketu  o tři igelitky parádních zhovadilostí /více jídla už nejsme schopni sníst/ navíc jak jejich rodiče  a naši vnuci si “polepší” o dalši tři igelitky zhovadilostí za příštích 40 let. Není to ale poněkud frustrující představa ?? Pro tohle tu dnes všichni žijeme ?? To je snad naším cílem ?

Jak píše Robejšek , na přelomu milénia se ukázalo, že model nekonečného ekonomického růstu dospěl do své závěrečné fáze. Konzumní společnost dnes ztrácí svou podstatu, svůj hnací motor. Přichází tím zároveň o podmínku své stability a klidu.

Ekonomický růst nemá jako model společenského vývoje budoucnost . Dr.Robejšek.

P.S. Díky za takové lidi, jako je Robejšek či Bělohradský. Stále jsou  v  českém národě ještě takoví, kterých si mohu vážit. Takoví, proti kterým jsou třeba : Havel, Schwarzenberk, Kalousek či Topolánek jenom ubozí podržtaškové mocných. Překonané NULY.