Brusel se rozhodl bránit se před politikou USA, prováděnou pod záminkou sankcí

1. 8. 2017   zdrojpůvodní zdroj
Evropská unie přijme opatření v případě, že Washington bude pod záminkou sankcí realizovat průmyslovou politiku pod názvem “Amerika nade vše”. Novinám Rheinische Post to oznámil ministr zahraničí Německa Sigmar Gabriel. Poznamenal, že Brusel se bude bránit před tímto politickým kurzem, prováděným Spojenými státy. Šéf německého ministerstva zahraničí konstatoval, že americký prezident Donald Trump dosud nepřijal konečné rozhodnutí ohledně zpřísnění protiruských sankcí. “V souladu se zákonem, než se to stane, jsou v každém případě předpokládány konzultace s námi, Evropany”, uzavřel diplomat.


28.července Gabriel prohlásil, že nový americký zákon o sankcích vůči Rusku je nepřijatelný, protože se dotýká zájmů evropských společností.

Obavy evropských zemí vyvolává ustanovení, podle něhož by se omezující opatření mohla vztahovat na ty organizace, které mají v úmyslu investovat do kladení exportního ruského potrubí a také poskytovat při jeho budování služby, informační podporu a dávat k dispozici technologie.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová

čtěte také ZDE