Teror v Evropě – pokaždé zodpovědný ISIL

Petr Koenig
29.8.2017  Global Research, překlad messin

Když kdekoliv na světě nebo v Evropě udeří teroristé, počkejte si několik hodin a policie či média vydají zprávu, že zodpovědný je ISIL/ISIS/Daeš. Pro zvýšení důvěryhodnosti obvykle prohlásí, že to potvrdila tisková agentura ISIS Amaq. Jakmile je tenhle malý kousek informace vypuštěn, rozrušená populace se zhluboka nedechne a upadne do klidu. Jedná se o obvyklé viníky. Byli to oni, ne my. Můžeme se vrátit k běžným činnostem.

Jen v samotné Evropě k tomu došlo od května 2014 více než čtyřicetkrát – tolik teroristických útoků vyvolaných muslimy už zažila západní Evropa. Od Paříže po Nice, Brusel, Londýn, Berlín, Mnichov, Würzburg, Kodaň, Zvornik (Bosna a Hercegovina), Moskvu, Istanbul a mnoho dalších. A téměř bez výjimky byli údajní pachatelé zabiti, ačkoliv většina z nich nebyla ozbrojena a mohli být zadrženi policií, vyslechnuti a postaveni před soud. Jenže mrtví muži nemluví. Je to pohodlnější a výhodnější.

Nejnovější útok v Barceloně na bulváru La Rambla se neliší. Jedná se o ukázkový příklad a typický případ nejasností. Existovalo hned několik hlavních podezřelých pachatelů, kteří byli zabiti. Šířilo se několik jmen – a samozřejmě byl nalezen pas, který vedl ke španělské enklávě v Maroku. Majitel cestovního pasu se okamžitě přihlásil na policii s pevným alibi, že mu byl ukraden. Ale opět, jeho pas mu vhodně ukradl jeho sedmnáctiletý bratr a zanechal ho v bílé dodávce, když utekl pěšky, zraněn noc předtím explozí, v rezidenci nějakých 230km od Barcelony – nebo stalo se to skutečně jemu? – a několik hodin po útoku na La Rambla ho chytili policisté v Cambrilu, 120 km jižně od Barcelony při dalším pokusu – a zabili jako jednoho z pěti dalších teroristů, nacpaných ve stejném voze Audi. Přemýšlel jsem. Proč tolik teroristů v jednom autě? Byl skutečně jedním z těch, co byli zabiti?

Nyní jsou lidé opravdu zmateni. V tomto chaosu nahoru dolů nikdo neví. Raději to nechte úřadům. Ty nejlépe zvládnou situaci. Vraťme se zpátky do normálu – až do dalšího teroristického útoku – Alláhu akbar – příště pravděpodobně v divadle vedle vás, někde v tom starém, stále a účelově militarizovaném policejním státě, nazvaném Evropa.

Co se stalo se skutečným a nevinným majitelem pasu? Ví to někdo? Nebo se můžeme zeptat deseti „oficiálních“ zdrojů a získat deset různých odpovědí? Jak to, že speciální policie v celé Evropě aplikuje stejnou filozofii – umlčet je zastřelením? Neexistuje policejní etický kodex – střílet pouze v sebeobraně? Většina případů nebyla sebeobranou, protože teroristé zjevně nebyli ozbrojeni. Dostaly evropské tajné a zvláštní síly kolektivní školení, důkladně zaměřené na výsledek: žádné přeživší muslimské teroristy?

Proč by ne? Také by to vysvětlovalo, proč nikdy nikdo nezpochybňuje prohlášení ISIL a zmatek. Proč by ISIL/ISIS/Daeš chtěl ublížit těm, kteří ho financují, trénují, vyzbrojují, krmí ho? Už to ani není tajemství. Hillary to řekla před lety, vytvořili jsme je, teď se s nimi musíme vypořádat. Bývalí úředníci CIA přiznali, že je rekrutovali, financovali, vyškolili a vyzbrojili – později vláda ISIL/Daeš expandovala s dodatečnou finanční podporou Saúdů, dalších států Perského zálivu a Turecka – a samozřejmě všech posvátných západních spojenců. Tak proč by chtěl ISIL ublížit krávě, jejíž mléko pije? Podivné, že?

Možná to, co sledují oči, neodpovídá realitě. Nemohlo by to být tak, že ISIS/ISIL/Daeš z naprosté vděčnosti svým benevolentním sponzorům souhlasil s tím, že na sebe vezme vinu, kdykoliv udeří západem zorganizovaný teroristický útok někde v Evropě, či ve světě? Nelze to vyloučit, že? Není to ani vydírání. Koneckonců, podání pomocné ruky Velkým Bratrům, NATO, Francii. Německu, Anglii, USA a mnoha menším přispěvatelům – kteří vás udržují na živu, by nemělo být nic neobvyklého. Že? To vše probíhá za tichého souhlasu s masivní podporou evropských tajných služeb, vedených obvyklými darebáky, CIA, MI6, Mossadem.

Je tedy přitažené za vlasy dospět k názoru, že evropské vlády jsou naprosto spoluvinné na podněcování a provádění těchto teroristických útoků „pod falešnou vlajkou“, obětujíc životy stovek svých občanů, kvůli sledování svého cíle zcela militarizovat kontinent? Že jsou věrnými vazaly, sledujícími vzor svých transatlantických partnerů – zaměřených na celosvětovou dominanci – světovou hegemonii, Nový světový řád řízený Washingtonem a jeho hluboce temnými manipulanty? Barcelona, Paříž a Berlín jsou pouhými oblázky velkého obrazu mozaiky světové nadvlády. A lidé, matky, otcové, manželky, manželé, děti, kteří jsou zabiti, jsou jen podřadnou vedlejší škodou. Konec konců, otroci – jakou mají cenu?

Překlad Messin