Dezinformační Česká televize v každé domácnosti a budování demokratury

Ivan David
1. 9. 2017
Včera mi přítel napsal rozhořčený mail, jak Novinky.cz lžou. Měl tím na mysli článek ZDE, kde jakýsi redaktor poslušen politické orientaci webu tvrdí, že když “Američané nařídili Rusům” uzavřít v USA tři konzuláty, je to reakce na na vypovězení amerických diplomatů z RF v minulém měsíci. Jaksi “velkoryse pominuli”, že vypovězení amerických diplomatů bylo reakcí na vypovězení diplomatů RF z USA. To není drobnost, to je hnusná manipulace prostřednictvím dezinformace. Jen jsem si pomyslel, čemu se to přítel diví, vždyť oni lžou každý den…


Dnes ráno mi otrávila snídani “zpráva” České televize, že příkaz uzavřít konzulátů RF v USA je reakcí na… Stejná lež jako včera v Novinkách. Naštvalo mě to, i když bych přece měl být zvyklý, že lžou každý den…

To vše v době, kdy “novináři” z těchto manipulujících dezinformačních sdělovatel drze označují nezávislé weby jako dezinformační, protože neopakují jejich lži, ale naopak sdělují zamlčované skutečnosti.

Rozbíhá se hysterická kampaň dezinformátorů proti “dezinformačním” nezávislým webům. Je-li opravdu “evropskou hodnotou” lež, vedle nemohoucnosti, pokrytectví a dalších nemravností, pak je nejvyšší čas usilovat o to, aby se naše země, dokud je naše, stala ostrovem pozitivní deviace.

Lhaní, je vždy projevem slabosti těch, kteří si nemohou dovolit pravdu, protože by ztratili nebo nezískali. “Uvedením v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti”, to je skutková podstata trestného činu podvodu. Jenže “náš” trestní zákon vyžaduje navíc, že uvedení v omyl “způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou”. V naší milé vlasti se smí beztrestně škodit, pokud není způsobena velká škoda na majetku. Tedy škoda těm, kteří mají velký majetek. To dává mainstreamovým médiím příležitost nás denně uvádět v omyl. Že to v důsledcích působí škody a nejen na majetku, to už se přehlíží.

Komu patří mainstreamová média? Máme věřit tomu, že je někdo za těžké peníze kupuje a provozuje, aby mohl šířit pravdu? Nebo tak činí, aby mohl veřejností manipulovat, aby byla podvedená veřejnost ochotna tolerovat loutkovou vládu a za ní stojící zájmové skupiny, které nás denně podvádějí, okrádají a vedou ke špatným koncům?

Proto jsou tady nezávislá média, aby alespoň část veřejnosti byla informována i o tom, co je zamlčováno a překrucováno. Jenže těm druhým teče do bot, protože ztrácejí věrohodnost. Ukazujístále jasněji, že jsou ochotni vytvořit zvláštní formu “demokracie”, kde občané směji jen to, co je zákonem výslovně dovoleno, zatímco oni smějí vše co si drze dovolí. Přihlížíme stvoření demokratury či demokreatury. Neměli bychom si na to zvykat.