Facka Putinovi, ruská opozice vyhrála, v Putinově obvodu prohráli…

Jaromír Petřík
13. 9. 2017     JaromirPetrik
Takové a podobné titulky, jak Putin v Rusku prohrál volby, běžely ve včerejším mainstreamu, konkrétně na Novinkách, IDnes a ČT. Cituji: „Moskva má 125 obvodů a opozice vyhrála ve 14 z nich, a získala tak právo jmenovat starostu.“ To je vskutku drtivé vítězství ruské opozice, když v ruských komunálních volbách opozice vyhrála ve 14 obvodech a Putin „pouze“ ve 111 obvodech. V naší ČT byly pro „objektivitu“ rozhovory pouze s protiputinovskými politiky, kteří v těchto volbách uspěli a Putina patřičně kritizovali.


Člověk, který je trochu při smyslech neví, zda se smát, nebo kroutit hlavou nad úrovní takto prováděné protiputinovské hysterie. Uvedená mainstreamová média by totiž měla dělat objektivní zpravodajství a ne pokleslou propagandu.

Cituji dále:

„Za pikantní detail voleb označují v pondělí ruská média skutečnost, že totální vítězství zaznamenala opozice například v Gagarinově obvodu, kde v neděli odevzdal svůj hlas prezident Vladimir Putin. Jeho strana Jednotné Rusko tam propadla a nezískala jediný mandát…“ https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/448830-v-putinove-obvodu-prohrali-jednotne-rusko-ve-volbach-v-moskve-ztratilo-ale-jinak-je-jasnym-vitezem.html

Poslechněme si pro změnu názory některých diskutujících na toto téma:

Jan Pospíšil: „pokud to překlopíme do ČR, tak by se dalo směle napsat po našich parlamentních volbách – Babiš s 30% dostal facku od Kalouska s 3% http://zpravy.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A170911_104244_zahranicni_aha&razeni=tip

Jan Malý, Semčice: „Opět titulek!!! Napište, že Putin jasně vyhrál a ne ty řeči kolem.“

František Opluštil, Brno: „Ta zpráva se však dá přetlumočit i jinak: … vládní strana Jednotné Rusko dosáhla drtivého vítězství, a to i přes úsilí všech podvratných NGOs a zaprodaných proamerických podpindosů…“ https://www.novinky.cz/diskuse?id=498738&articleId=/zahranicni/evropa/448830-v-putinove-obvodu-prohrali-jednotne-rusko-ve-volbach-v-moskve-ztratilo-ale-jinak-je-jasnym-vitezem.html§ionId=742

Takže jediné, čeho se dá chytit, je velmi malá volební účast v Moskvě a to kolem 15% voličů. Ale jak je možné, že něco takového Putinová diktatura dopustí? V diktátorských státech přece bývá volební účast 99,9%. Poslechněme si opět názor čtenáře:

Michal Peterka: „Jak se to mohlo stát? Rusko je přeci nedemokratická diktatura! Tak si aspoň kopněme do Putina, že dostal facku. No a nakonec zjistime, že k volbam přišlo jenom 15 procent voličů.. Jak to jen moskevská diktatura mohla připustit…“

Sám nevím, co na to říct a kam ještě úroveň našeho zpravodajského mainstreamu klesne. Reakce čtenářů snad vypovídají za vše. A to jsem citoval pouze příspěvky, kde převažoval velkých počet shodných názorů. Podobných příspěvků je tam většina.

Co je zajímavé, že všechna 3 uvedená mainstreamová média (Novinky, IDnes, ČT) informují naprosto stejně. Že by tyto informace vycházely z jednoho stejného zdroje? Nebo už jsou všichni redaktoři v mainstreamových médiích vyškoleni tak, že v případě Západu jakýkoliv neúspěch MUSÍ vydávat za úspěch a jakýkoliv úspěch Putina MUSÍ vydávat za neúspěch?

Tak se nechejme překvapit mainstreamem při našich parlamentních volbách, zda Babiš získá 30% a Kalousek ne 3%, ale např. 10%, jestli bude náš mainstream tyto výsledky komentovat způsobem: „Facka Babišovi, Kalousek vyhrál. (když je dle mainstreamu úspěchem vítězství ve 14 obvodech ze 125…“)

Lhaní do vlastní kapsy totiž bývá kontraproduktivní, viz. příspěvky čtenářů.