Letecká linka z Moskvy na Krym se dostala mezi nejvytíženější na světě

26. 9. 2017   zdroj
Letecká linka Moskva – Simferopol je jednou z nejvytíženějších leteckých tras na světě. Informovala o tom tisková služba společnosti Routes. Podle údajů společnosti v červenci tohoto roku bylo na této trase přepraveno více než 186 tisíc cestujících. S těmito ukazateli obsadily lety z letiště Domodědovo v Moskvě do krymského města 12. místo v top 20 nejvytíženějších leteckých směrů na světě.


První místo obsadila trasa z Hongkongu do Tchaj-pej na Tchaj-wanu. Za červenec bylo tímto směrem přepraveno 451,8 tisíce cestujících. Na druhém místě je let z indonéského hlavního města Jakarty do Singapuru s 322,5 tisíce cestujících.

Uzavírá trojici tras Kuala Lumpur (Malajsie) – Singapur: asi 270 tisíc cestujících. Čtvrtá pozice patří lince z jihokorejského Soulu do japonské Ósaky. Tímto směrem bylo v červenci přepraveno 233,9 tisíce turistů. Do top 5 se dostal také let z Hongkongu do Šanghaje – 225,9 tisíce osob.

Do první desítky žebříčku se v sestupném pořadí dostaly také trasy Tchaj-pej – Osaka, Soul – Hong Kong, Bangkok – Hong Kong, Tchaj-pej – Tokio a Kuala Lumpur – Jakarta.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová