Moskva USA: Nenecháte-li toho, šlápneme do vámi podporovaných médií!

kou
29.9.2017 PrvníZprávy

Moskva přijme patřičná opatření proti médiím, která dostávají podporu od Spojených států, bude-li pokračovat tlak na ruské sdělovací prostředky pracující v Americe.

Mluvčí ruského ministra zahraničí Maria Zacharová tak na brífingu varovala americkou stranu.

„Obrovské množství ruských informačních zdrojů s publikem v Rusku, získává finanční podporu ze Spojených států. Nicméně, zatím se netváří jako cizí agenti, skrývají zdroje financování a nejsou registrovány jako cizí agenty,“ upozornila Zacharová.

„Ráda bych shrnula tento komentář tím, že se Rusko zavázalo ke všem mezinárodním ustanovením a odpovídajícím normám týkajícím se svobody projevu a opakovaně to dokázalo. Začne-li „boj bez pravidel”, když je zákon zvrácený a transformován na nástroj zničení vysílacích společností, tak každý krok ve vztahu k ruským médiím bude mít patřičnou odpověď. A koho se tato odpověď bude týkat – to by si měli ve Washingtonu dobře spočítat. Čas uplynul,“ mrazivě komentovala muvčí ruského ministerstva zahraničí situaci kolem práce televizního kanálu RT a agentury Sputnik ve Spojených státech.

Proti oběma společnostem se ve Washingtonu vede štvavá kampaň od okamžiku, kdy byly obviněny, že se údajně pokusily ovlivnit loňské prezidentské volby. K obviňování RT Zacharová doplnila: “Nenašli ani jednu lživou právu”!


Související články:

Senátorka USA přinesla “důkaz”: Putinovu fotku s šéfredaktorkou RT!

Foto: Maria Zacharová, ruské ministerstvo zahraničí