Ukrajinský politik otevřeně: Integrace do EU je slepá ulička, nevratná ztráta ekonomické a politické svrchovanosti

mbi
12.9.2017   Eurasia24
 
Ukrajinský politik a lídr hnutí Ukrajinská volba Viktor Medvedčuk prohlásil, že eurointegrace Ukrajiny je slepou uličkou, která způsobí nevratnou ztrátu hospodářské a politické suverenity země. Ukrajinské snahy přirovnal k třicetileté cestě Turecka do EU.


Podle Medvedčuka jde Kyjev právě cestou Turecka, jemuž se brány do EU po mnoha letech zavírají sílící snahou o přerušení přístupových rozhovorů. „Po třech a půl letech euroreforem a ujišťování Bruselu o ukrajinské oddanosti euirointegračním ideám se Ukrajina stala pouze přidruženým členem EU bez jakékoli naděje na plné členství – a to ani pro dnešek, ani pro nejbližší desítky let,“ uvedl ukrajinský politik.

Prohlásil, že eurointegrace Ukrajiny je slepou uličkou, která způsobí nevratnou ztrátu hospodářské a politické suverenity země. „Zejména to však bude ztráta drahocenného času – ztráta řady let, během kterých by bylo možno vybudovat ekonomicky silnou, nezávislou Ukrajinu,“ zdůraznil Medvedčuk.

Už dříve se tento politik vyjádřil tak, že „eurointegrace pod vedením ‚reformátorů’ utrpěla absolutní fiasko“.

Viktor Medvedčuk se také nechal slyšet, že „průmyslový a technický potenciál Ukrajiny klesl v důsledku eurointegračních reforem až někam k nule“.

– – –