Vládní předvolební maškaráda – zvyšování platů kam se podíváš!

Radek Rozvoral
12.9.2017 Rukojmí

S letošním létem se roztrhl pytel s navyšováním platů ve státní sféře a ministr financí nedělá v současné době nic jiného, než že prohledává každý kout ministerstva a hledá každou zapadlou korunu, aby všechny ministry uspokojil.


Vláda Bohuslava Sobotky arogantně celé čtyři roky podporovala levnou práci, čímž šla na ruku hlavně všem zahraničním montovnám, které každým rokem vyvádějí na dividendách mimo Českou republiku miliardové zisky, za které pak mohou, jak se lidově říká „žrát koňská vejce“.
Veškerou tu aroganci vlády s levnou prací podporovaly celé čtyři roky i oranžové odbory řízené sociálními demokraty, které se z čista jasna společně s vládou těsně před volbami probudily z tvrdého zimního spánku a začaly agitovat a lobovat, aby se společně s vládou zavděčily co největšímu počtu voličů.
Je přeci před volbami a takováto činnost je jednoduchou volební kampaní, která vládní partaje nestojí ani korunu, jelikož všechny ty finanční prostředky na zvyšování platů půjdou ze státního rozpočtu, tedy z peněz každého z nás.
Peníze na to ale ministerstvo financí nenajde, a to i kdyby zašel pan Pilný do sklepních prostor ministerské budovy. Ty peníze prostě nejsou a tak vládě nezbude nic jiného (aby svých slibů dostála) než si na tu předvolební maškarádu opět vypůjčit a tím zase o něco více zadlužit naše příští generace.
Zvyšování platů je zcela jistě na místě, ale je to potřeba dělat systematicky, koncepčně, bez rozkrádání a ne si na tom stavět volební kampaň. Slušní lidé si zaslouží spravedlivou mzdu za práci a férové podmínky pro podnikání.
 
– – –