Dělá si z nás ČSSD legraci? Za pár hodin uvidíme

Radim Valenčík
13. 10. 2017     RadimValenčíkPíše
Memorandum o lithiu prý není závazné, tvrdí ČSSD na speciálně vyrobené stránce doprovázené vystoupením několika prý odborníků.
Výborně! Pokud je tomu tak, proč to takto není formulované ani v usnesení Vlády ani v usnesení Senátu ke kauze LITHIUM?!
Třeba se Sněmovna v tomto směru polepší a sociální demokraté tam v pondělí tuto formulaci prosadí. Usnesení Sněmovny může obsahovat třeba tuto formulaci:


“Sněmovna Parlamentu ČR prohlašuje, že memorandum podepsané ministrem Havlíčkem se společností European Metals Holdings není pro Českou republiku právně závazné a odvolání se na Dohodu o podpoře a vzájemné ochraně investic mezi ČR a Austrálií podepsané v Canbeře 30. září 1993 a další mezinárodně uznávané smlouvy o ochraně investic, které je v memorandum uvedeno, se právní závaznosti memoranda pro Českou republiku v případných arbitrážních sporech netýká.”

V této souvislosti uvádám odkaz na plný text memoranda: ZDE

Pro minimalizaci škod je to, aby usnesení Sněmovny výslovně tuto část obsahovalo, naprosto zásadní. Mohou současně být uvedeny důvody, proč Sněmovna nepovažuje memorandum za právně závazné pro ČR z hlediska případných arbitrážních sporů.

Tak už zanedlouho a dostatečně dlouho před volbami uvidíme, zda budeme moci být více klidní, nebo zda si z nás současné vedení ČSSD dělá legraci.

Zdroj: http://radimvalencik.pise.cz/5077-dela-si-z-nas-cssd-legraci-za-par-hodin-uvidime.html