Nenechme se zničit. Kardinál Duka řekl, ať se uprchlíci vrátí domů, a toto nám řekli kníže, Keller, Doubrava či Okamura..

2.10. 2017   PL,výběr z článku
Kardinál Dominik Duka při svém kázání a při přímluvách na svatováclavské pouti ve Staré Boleslavi řekl, že naději vidí v tom, že nám letošní „volby pomohou prosadit umlčovanou většinu“. „Jen tak nebude většina manipulována a ovládána rozmary různých menšin.“ V přímluvách prosil za evropské národy, kéž se navrátí ke svým křesťanským kořenům, znovu naleznou svou identitu a zachovají Evropu dalším generacím. Též prosil za vyhnance a uprchlíky, aby s naší pomocí našli odvahu vrátit se zpět domů a obnovit své země. Kněží i věřící by měli mít odvahu se postavit „zhoubě genderových ideologií“.
„Pan kardinál se modlí správným směrem, my ostatní bychom měli k modlitbě přidat činy a skutečně volit ty, kteří skutečně usilují o důstojné postavení a zachování našeho národa,“ míní předseda SPD a poslanec Tomio Okamura.
„Na panu kardinálu Dukovi mě velice mrzelo, když se před lety vyjádřil velice nevhodně o demonstrujících odborářích. Myslím si ale, že by bylo hloupé mu to teď vracet. Doba je velice vážná a cestu k sobě by měli hledat všichni, kdo si to uvědomují. Napříč policikým spektrem, křesťané i bezvěrci. Pokud budeme rozděleni, doplatíme na to všichni,“ upozorňuje europoslanec Jan Keller.

„Kardinál Duka našel odvahu postavit se proti oficiálnímu názoru Vatikánu; respektive papeže Františka. Velmi to oceňuji. Myslím, že v našem poněkud bezbožném prostoru udělal pro církev, v jejímž čele stojí, hodně pozitivního. Na rozdíl od pánů Halíků kardinál Duka pochopil, co ohrožuje naši kulturu a evropskou civilizaci vůbec. Je to člověk, který chápe obavy a rozumí myšlení většiny věřících i ostatních lidí,“ říká poslanec ANO Zdeněk Soukup. Celý článek  na PL