Janda třetí génius putimské strážnice – objevil proruského konspirátora Žantovského

Jiří Jaroš Nickelli
3.11.2017  ČeskéNárodníListy

Galerie putimských géniů – strážců to státní protiruské čistoty – u nás nekončí. Po pánech Hermanovi a Kalouskovi třetím géniem se stal mistr médiocentra “Evropské hodnoty” pan Jakub Janda. 

 
Jeho objev spočívá v “nalezení proruského konspirátora, který se zasloužil nikoli o český, ale o ruský stát”. Už jen to stačí na mediální popravu docenta Žantovského, kterému se navíc připočítává další velezločin – letitá spolupráce s Parlamentními listy. Což má býti server oblíbený kavárnou neoblíbeným presidentem Zemanem.

Zkrátka, koho vyznamená president Zeman, je buďto bavič starého režimu, nebo nepřítel trůnu a náboženství havlismu, anebo proruský šváb – nedejbože proruský agent či konspirátor. Tak to učí inkvisice velkopanské kavárny, neboli jediné pravé elity jinak plebejského nepoučitelného národa, jenž volí katastrofálně – jako vesničtí vidláci.

Vůbec nevadí, že pan Janda neurčil ani jediný atribut, který by svědčil proti panu docentu Žantovskému jakožto proruskému konspirátoru alias nepříteli elitodemokrátie. Prostě promluvila eurokapacita a je dokonáno. Ite missa est. Tak koná správný inkvisitor. A ani ještě nevytáhl klasický metodologický spis Kladivo na čarodějnice (Maleus maleficarum…).

Ještě že máme klasické dílo mistra satiry a lidové sociologie Jaroslava Haška. Jinak bychom ani nemohli správně rámcovat geniální nálezy velmistra Evropských hodnot.

Jeden sociolog 19.století – nebyl to náhodou Engels? – pravil, že v dějinách se někdy tragedie opakují jako frašky. Teď nám právě takové frašky předvádějí politické mrtvoly parlamentních voleb a jejich medialisté.

Jiří Jaroš Nickelli,
Historicko dokumentační komise ČSBS Boskovice