Kšeftaře s církevním majetkem děsí, že ANO, SPD a KSČM jej chtějí zdanit

– ps –
15.11.2017 PrvníZprávy

Stalo se to před pěti lety, přesně 8. listopadu 2012 v 0.38 hodiny v noci se za podivného šachování s přestávkami a s převahou jednoho jediného hlasu poslance ODS, v té době nepravomocně a později pravomocně odsouzeného za korupci, došlo k podvodu na občanech Česka.
Co se stalo?


Sporné 156. hlasování o majetkovém vyrovnání s církvemi uvedlo v život převody ohromného množství majetků, který nyní patří církvím s drtivou převahou katolické církvi nebo církevním řádům v některých případech jsou to počtem jen jednotlivci.

Seznamy poslanců, jak 8. listopadu 2012 hlasovali …


Padesátkrát ano za ODS a čtyřicetkrát ano za TOP 09


Dvanáctkrát ano za nezařazené …

Na tom, že by se církevní náhrady měly zdanit, se druhou listopadovou neděli shodli v pořadu Partie vysílaného na TV Prima předseda SPD Tomio Okamura a místopředseda ÚV KSČM Josef Skála.

Josef Skála kvituje, že Babiš vychází vstříc požadavku KSČM ohledně zdanění tzv. restitučních náhrad. “Nejsou to restituce, je to dar, i církvím, které v dané době neexistovaly. Je to dar spočítaný na základě zfalšovaných tržních hodnot půdy, lesů atd.,” hlásil Skála.

Podobný názor už dříve uvedl předseda SPD Tomio Okamura. Pro zdanění je i šéf hnutí ANO 2011 Andrej Babiš. “Podle mých informací vydávání pozemků a vyplácení restitucí provázejí různé podivné okolnosti, například že se vydává majetek církvím, které na něj nemají nárok. Je třeba prověřit, co se děje na Státním pozemkovém úřadě pod vedením KDU-ČSL,” řekl mimo jiné pro jeden zpravodajský web sestavením vlády pověřený politik a miliardář Andrej Babiš.

Není divu, že zděšení nastalo právě mezi obchodníky s církevním majetkem, kteří tuší, že dar církvím byl uskutečněný hodně za hranou.

Pokud někdo jako nikdo jiný má zájem, aby Miloš Zeman nebyl zvolený prezidentem, tak to jsou právě ti, kteří manipulují se získaným majetkem církve. Vždyť i hlava státu odsoudila tyto podivné restituce a nedávno opětně pochválila … “Na tiskové konferenci jsem jako příklad uváděl baptisty, kteří to odmítli, a já musím říci, že si tohoto postoje baptistické církve vážím,” řekl v rozhovoru pro Parlamentnílisty.cz Miloš Zeman. Nu a kdo by pak měl schválený zákon ve Sněmovně podepsat? Přeci prezident a pokud by to byl Miloš Zeman, tak by to asi podepsal rád.

Související článek:
Zvolili jste ty, kteří rozhodli o církevních restitucích? Povedlo se