Novořeč mainstreamu: Jedinec hlučně rušící je podle Aktuálně.cz “zvukař”

Ivan David
9. 11. 2017
Zdá se že “mainstream” je stále více orientován na blbé. Snad jen tak se dá vysvětlit, jak průhledně se snaží obracet smysl věcí. Jak jsem se dozvěděl z Českého rozhlasu – Radiožurnál, ministr Chovanec cenzurou pečující o “Evropské hodnoty” pornoherce Jandy nechá přezkoumat zásah policistů proti osobě rušící hlasitou hudbou vystoupení Prezidenta republiky v Lipníku nad Bečvou. Aktuálně.cz označila vyrušujícího občana jako “zvukaře”. Protest podle Aktuálně.cz ZDE organizoval chartista Hradílek. 

Jsem přesvědčen, že policie má přiměřeně zasáhnout nejméně tak, jak by zasáhla proti opilci rušícímu noční klid  spících obyvatel města (podle Aktuálně.cz “zvukaři”). I trest by měl být srovnatelný. Ti kteří si přišli poslechnout Prezidenta republiky jsou sotva zvědaví na rušení, které zasahuje do jejich práv na pokojné veřejné shromáždění. Myslím, že by policie měla stejně zasáhnout proti Miloši Zemanovi, který by hlasitými projevy rušil na shromáždění občanů, kteří si přišli poslechnout pana Hradílka. To, co provádí stále ještě ministr vnitra je zastrašování policistů, a je jasným zneužitím jeho postavení.

Pan Hradílek podle mého soudu má právo prohlašovat celkem cokoli, ale nemá právo vyrušovat cizí shromáždění. Pan ministr Chovanec při svém plzeňském právním vzdělání by měl vědět, že občan smí cokoli, co zákon nezakazuje, ale ministr  z titulu své funkce smí jen to, co je mu zákonem uloženo. Zastrašovat policii mu zákon, pokud vím, neukládá.