P.C.Roberts: Kolik smrti a destrukce nás v r. 2018 čeká?

31. 12. 2018 PaulCraigRoberts
V celém západním světě zdegenrovala politika v podvod. Žádná západní vláda už dnes neslouží zájmům veřejnosti. (See: https://www.paulcraigroberts.org/2017/12/29/eric-zuesse-explains-americas-worst-enemy/ ). S výjimkou několika někdejších sovětských satelitů ve východní Evropě, opovrhly západní vlády vůli svých občanů, když proti jejich zájmu přijaly na svá území obrovské počty nejen uprchlíků z washingtonských válek, ale i dalších imigrantů, kteří se za uprchlíky jen vydávají. Ale nejen to. Ohrozily své občany i svou podporou stupňujicí se agrese Washingtonu vůči Rusku, čímž se všeobecný úpadek demokratické politiky mění stále jistěji v cestu k válce.


Saker vysvětluje, že Američané s inteligencí, ctí, odvahou a morální integritou se z amerického národního bezpečnostního establishmentu vytratili, a na jejich místo nastoupili arogantní hlupáci, kteří věří:

1) Můžeme si koupit kohokoli.
2) Koho si koupit nemůžeme, toho znásilníme.
3) Koho nedokážeme znásilnit, toho zabijeme.
4) Nic se nám nemůže stát, jsme beztrestní, ať uděláme cokoli. http://www.unz.com/tsaker/2018-war-or-no-war/

Scott Bennett oznamuje, že americkým vojákům se do hlav vtlouká propaganda, podle níž je Rusko nepřítel, s kterým budou muset válčit. https//www.facebook.com/capsule.ninetynine.7/videos/1992321041038611/

Anglosionistické impérium se pokouší zrušit dosud existující dohodu s Iránem, znovu nastartovat pokus svrhnout vládu Sýrie, a v hledáčku západního impéria je též libanonský Hizballáh. Washington vyzbrojuje Ukrajinu, aby jí pomohl zaútočit na odštěpenecké provincie Novoruska. Eskaluje i hrozba Severní Koreji a dokonce i malé Venezuele hrozí vojenská intervence za to, že si chce řídit svůj osud sama, a nikoli být řízena Washingtonem a americkými bankami.

Podle mínění několika pozorovatelů zvýšila ruská velmi opatrná diplomacie možnost, že si ji Washington splete se slabostí a obdaří svět 3. světovou válkou. Tím totiž, že Rusko nepřijímá žádosti odštěpeneckých ruských provincií Ukrajiny sjednotit se s Ruskem, dláždí Washingtonu cestu k takovému vyzbrojení své ukrajinské loutky, aby dokázala dobýt tyto odštěpenecké provincie pro sebe zpět silou. Což by prestiž Ruska zničilo a Washington naopak povzbudilo k dalším agresivním akcím. A tak dříve nebo později Rusku nezbude, než se dlouhodobé výbojnosti USA postavit čelem.

Předčasné ohlášené vítězství Ruska v Sýrii, následované stažením jeho jednotek zpět do vlasti, umožnilo americkým jednotkám v Sýrii zůstat a znovu se pokusit vládu prezidenta Asada svrhnout.

Rusku by v tom případě nezbylo nic jiného, než své syrské vítězství znovu zopakovat, neboť opak by měl za následek ještě agresivnější činy Washingtonu.

Naděje, že prezident Trump obnoví normální vztahy mezi nukleárními mocnostmi z dob Reagana a Gorbačova vyprchávají. A tak otázkou pro nastupující Nový rok je následující: kdy washingtonská agrese vůči Rusku přeroste v horkou válku? Z hlediska dneška je totiž nepravděpodobné, že by se Nový rok mohl stát rokem šťastným. Nikde na Západě nespatříte totiž ani náznak vedení, které by směřovalo k míru a lidskosti.

Vybral a přeložil Lubomír Man