P.C.Roberts: Už před 11. zářím 2001 plánovaly USA rozkotat Střední východ

P.C.Roberts
16.1.2018 blog autora
Čtyřhvězdičkový americký generál a nejvyšší velitel sil NATO v Evropě v letech 1997-2000 Wesley Clark promluvil o tom, jak se pár týdnů před 11. zářím 2001 při návštěvě Pentagonu dověděl o projektu vlády prezidenta Bushe ml., nesoucího název Plán pro nové americké století.


https://www.youtube.com/watch?v=zuvV8-82LPQ

Hlavní součástí tohoto plánu bylo zaútočit na sedm středovýchodních zemí, to je Irák, Sýrii, Libanon, Libyi, Somálsko, Sudán a Irán, svrhnout tamní vlády a nastolit zde vlády loutkové. Plán měl být uskutečněn v pěti letech.

Jak generál Wesley Clark uvedl, vycházel tento plán ideově z neokonzervativní Wolfowitzovy doktríny ( na zemi může být jen jediný vládce – to je Amerika), která byla sepsána a zveřejněna v r. 1992, a Plán pro nové americké století, vypracovaný v roce 2000, tuto doktrínu vlastně už jen rozváděl do konkrétních kroků. K uskutečnění plánu však bylo třeba, aby se neokonzervativci zmocnili Bílého domu, konkrétně, aby neokonzervativní prezidentský kandidát Bush ml. vyhrál v roce 2000 prezidentské volby. V zájmu tohoto cíle zfalšovali republikáni výsledky voleb na Floridě, demokraté protestovali, bylo tedy rozhodnuto voličské hlasy přepočítat, ale zasáhl Nejvyšší soud a přepočítávání hlasů zakázal. A tak se prezidentem USA nestal demokratický kandidát Al Gore, ale Bush ml., a neokonzervativcům se cesta k výbojům otevřela.

Následovalo velmi podezřelé 11. září 2001 jako záminka k zahájení americké války proti teroru, anebo, jestli chcete, k plnění Plánu pro nové americké století. Nejdříve invaze do Afghánistánu, (původně neplánovaná), pak do Iráku atd.

(Potud tedy autentický generál Wesley Clark, který shora citovanou přednášku přednesl sice už 2. března 2007 a P.C.Roberts nám ji tedy posílá pro připomenutí toho, co se možná zapomnělo, nebo se o tom svět nedověděl).

Překlad:  Lubomír Man

https://www.youtube.com/watch?v=zuvV8-82LPQ
https://www.youtube.com/watch?v=2IxzQ9fEXHE&app=desktop