Pokud poslechnou voliči poražené kandidáty, může Drahoš vyhrát

redakce ČNL

14.1.2018  ČeskéNárodníListy
Miloš Zeman vyhrál první kolo prezidentských voleb se ziskem 1,98 miliónu hlasů. Druhému Jiřímu Drahošovi odevzdalo hlas 1,36 miliónu voličů. Poražení kandidáti Michal Horáček, Mirek Topolánek a Pavel Fischer, kterým dohromady odevzdalo hlas 1,2 miliónu lidí, vyzvali své voliče, aby ve druhém kole podpořili Drahoše. Pokud je voliči poslechnou, má Drahoš šanci porazit současnou hlavu státu.” Novinky.cz


Tento způsob uvažování je vlastní všem, kteří si nepřejí, aby prezident Zeman byl zvolen i na druhé volební období. Činila se v tomto duchu i snad všechna média hlavního proudu. Kolika protizemanovských akcí jsme byli svědky? To snad nelze ani spočítat.

Proto my, voliči prezidenta Zemana, můžeme říci: Když všechna média se budou chovat ke kandidátům v druhém kole neutrálně, pak jistojistě zvítězí Zeman a stane se prezidentem republiky i v druhém volebním období.

Ale víme, že toto naše přání média nesplní. Mají nyní jednoho preferovaného kandidáta, bez ohledu na přání většiny našeho lidu, a tím je pan J. Drahoš. Spíše se bojíme, že média budou ještě s větším nasazením bojovat za vítězství “akademika”.

Kolik nás čeká falešných zpráv, dezinformací, upravování skutečností, nechceme říci rovnou podvodů, do posledního dne volebního boje? Bude to hotový vodopád, který nás zaplaví. Musíme být na to připraveni.

Tak jako média budou dále bojovat “svůj” boj proti M. Zemanovi, ač si přejeme jejich nestrannost, tak zřejmě nelze počítat ani s tím, že by třeba jen většina voličů kandidátů, kteří se nedostali do druhého kola, poslechne jejich hlas. Naopak věříme, že část těchto voličů nakonec dá svůj hlas M. Zemanovi. Patří totiž k dolním deseti milionům občanů, pro které je M. Zeman jako prezident republiky nejen nejlepším řešením, ale také i jediným možným.

Jsme přesvědčeni, že M. Zeman, přes všechny těžkosti, které ho nyní čekají, přes překážky, jež mu nastaví do cesty, přes mnohá protivenství, přes urážky a ponižování, nakonec zvítězí a stane se opět prezidentem. Budeme se o to snažit, jak nejlépe dokážeme. Vyhrňme si již nyní rukávy a dejme se do díla!

Redakce ČNL