SKANDÁLNÍ: Kandidát na prezidenta Drahoš jde na Hrad se špinavým štítem

– rp, pšt –
11.1.2018 PrvníZprávy

Finále prezidentské volby všude ve světě má jednoho společného jmenovatele. Vyrabovat z minulosti kandidáta vše, co pomůže jeho soupeři.
A tak otevírané dveře skříní o překot vrzají, zda z nich nevypadne nějaký utajený kostlivec. Těžko ale najít člověka, který má ve skříni jen pavučiny a starý obnošený zimník. Ani osoba Jiřího Drahoše, nejdiskutovanějšího a nejvážnějšího soupeře dosavadní hlavy státu, nemá skříň dokonale uklizenou.


Snad neuškodí malé vysvětlení. Manažer je člověk který je schopen obletět třeba celou planetu, aby zajistil v rámci potřeby vše potřebné. Takoví lidé zpravidla poznají spoustu jiných lidí a není proto divu, že profesionalita schopného jedince nemůže být před tou spoustou lidí utajena. Pak se lehce může stát, že jej do svých služeb angažuje veřejně exponovaná osoba právě kvůli manažerským schopnostem. Tolik obecný pohled. Ovšem spojí-li manažer nejen svoje empatické schopnosti, tedy vcítit se do myšlení jiného člověka, stává se z ně i poradce a pro dotyčného i velký sympaťák. Takovou osobou je pro veřejně exponovaného Jiřího Drahoše jeho manažer prezidentské kampaně Jakub Kleindienst.

A proto taky nejdříve trochu popořádku: Zmíněný manažer svého času starostoval v Novém Strašecí u Rakovníka. Nutno podotknout, že vcelku dobře. Je lhostejno v jakých politických barvách byl jeho starostovský dres (ODS). Obyvatelé obce si nemohli stěžovat, že by osoba starosty Kleindiensta byla jen osobou sama pro sebe, jak tehdy bývalo zvykem. Prostě správný manažer. Jenomže schopní lidé chtějí větší profesní prostor a tím pádem se zvětšuje i pokušení všeho druhu.

Svého času notně diskutované takřečené ukradené panství Líčkov v někdejším vlastnictví Marie Brázdové se dotýká i Jakuba Kleindiensta. Má jej dosud v nájmu, kdy se rovněž dosud nevysvětlila otázka osudu dotace na kompostárnu, kterou slíbil Kleindienst postavit. Jeho osobu pak provázely další momenty s jinými veřejnými exponenty, ať už v případě prodeje bytu zesnulému expremiérovi Stanislavu Grossovi. Správný manažer se prostě snaží, tak je nyní ve službách i Jiřího Drahoše. Jelikož tento nejvážnější prezidentský kandidát je ve skutečnosti pouze marketingový produkt, tak kolik lidí a manažerů i třeba typu Kleindeinsta ve svém týmu má, je ve skutečnosti vlastně úplně jedno.

– – –