Zpěvák Aneta Stolzová se vyjádřil

Ivan David
13. 1. 2018
Novinky v tažení proti prezidentu Zemanovi nezahálejí. A tak jsme mohli nají titulek: “Podpořil mě Gott, tvrdí Zeman. Není to pravda, ohradil se zpěvák“. V článku se pak dozvídáme, že tím zpěvákem je mluvčí Karla Gotta paní Stolzová. Úplně na konci, kam většina článkem manipulovaných čtenářů nedojde se pak dozvídáme, co Karel Gott řekl: „K volbám půjdu, o prezidentských kandidátech s rozvahou přemýšlím. Budu proto volit člověka, kterého si vážím, jeho myšlenky a názory jsou mi blízké a vím, že naši republiku bude opět dobře reprezentovat. A mohl by dle mého obstát i v nelehké době, která nás nepochybně čeká.“


No, kdo asi může Českou republiku OPĚT dobře reprezentovat? Že by Drahoš, nebo Horáček? Je to tedy přesně tak, že Karel Gott nevyjádřil Prezidentu Zemanovi podporu explicitně, ale implicitně. Neřekl, že bude volit Zemana, ale toho kandidáta, který bude OPĚT Českou republiku dobře reprezentovat. Paní mluvčí to zřejmě při svém vzdělání “nepochopila”. Jen nevím, zda úplně zdarma.

Zatímco antizemani tuto dobu a naši “šťastnou budoucnost” velebí, Karel Gott soudí, že bude nelehká a bude třeba “obstát”. Předpokládá zřejmě, že schopnost klást věnce a opakovat fráze o tom, jak úžasně si občané žijí, asi stačit nebude, stejně jako asi nebude možné vystačit se vzýváním NATO a Evropské unie a geniality jejích vůdců a jejich nápadů. Karel Got předpokládá, že bude třeba řešit problémy a hledat východiska. Ale je pravda, že nic takového doslova neřekl.  Pokud aktivistka neziskovky Aneta Stolzová ZDE popře, že toto Karel Gott řekl, bude mít úplně pravdu.