Nový pohled na zbraně hromadného ničení

Jiří Jírovec
7. 2. 2018
Zpráva o orientaci USA na malé nukleární zbraně rozechvěla jistého Vondru k nadšení: “Američané konečně ukázali svaly!”, řekl. Proti tomu lze namítnout, že by snad bylo lepší, kdyby ukázali mozek. Jenže kde nic není… O Reaganovi se tvrdilo, že uzbrojil Sovětský Svaz. Možná to je pravda, ale vojensky nic nedokázal. Stačilo, aby se objevil Putin a všechno zase začíná znovu. Zbrojení stojí obrovské peníze, ale armáda je zoufale neproduktivní.Raketa za milión dolarů, když se vůbec trefí, zabije několik lidí. Tedy pokud zůstanou na místě, které kdosi označil jako cíl.


Války trvají neuvěřitelně dlouho, protože nikdy nepadnou “všici bojovníci” a vždy vstanou ti “noví”.Válka v Afghanistánu trvá 39 let, když ji budeme počítat od roku 1979, kdy se do ní nechali zatáhnout Rusové. Za období 1979-89 bylo na obou stranách zabito 90000 vojáků.Bitva u Lipska (1813) trvala tři dny. Výsledkem byla porážka Napoleona a kolem 90000 padlých a zraněných vojáků obou stran. To vše s primitivními zbraněmi. Tomu se říká účinnost zabíjení!

USA vydávají na zbrojení 600+ miliard dolarů ročně. Bojovat se chce jen málokomu a tak se armáda orientuje na nákladnou, ale v podstatě neúčinnou techniku. S tou se ale války nevyhrávají.

Bez vítězství je těžké vyprázdňovat státní pokladnu. Politici našli náhražku v podobě hrozby napadením a nebo potřebou kontrolovat chaos, který sami vyvolali.

Armáda slouží jako pumpa pro odsávání peněz ze státní pokladny.Vymyslí se sofistikovaná organizace, ovládaná z jakési jeskyně v Afghanistánu, Islámský stát, který mávnutím kouzelného proutku vyzbrojí desetitisíce bojovníků, ovládne ropná pole, aby mohl ropu prodávat třeba přes Turecko a tím získat peníze, za které kupuje japonské Toyoty, na kterých se prohánějí po světě.

To jsou všechno obrovské operace. Když náhodou hrozí vítězství, objeví se desítky autobusů, které “poražené” bojovníky odvezou kamsi do bezpečí.

Válka proti teroru rovněž velmi účinně otevírá víka pokladnic.

USA tedy budou vyvíjet jaderné zbraně, menšího hromadného ničení. Prý mají odradit Rusko od použití jaderných zbraní v Evropě. To je velmi pitomý argument, který spolknou američtí občané, kteří možná nevědí, co ta Evropa vůbec je. Proč by Rusové v Evropě válčili?
Výrok “válku v Sýrii se nevyplatí ukončit” dokládá, kam až dospělo zkurvení našeho světa.