Politolog Kulikov vysvětlil, jak Putin zahnal MOV a WADA do jejich vlastní pasti …

5. 2. 2018      zdroj
Politolog Dmitrij Kulikov objasnil, jak byl prezident Vladimír Putin schopen zahnat MOV a WADA do jejich vlastní pasti … Podle vyjádření experta již Arbitrážní soud pro sport (CAS) vyhověl odvolání řady ruských sportovců. V současné době je připravován apel k antidopingové agentuře WADA. Kulikov řekl ve vysílání Vesti FM, že “tlakem” na sportovce připravovali úředníci MOV na Putina past. Byli přesvědčeni, že od konce sovětské éry se nic nezměnilo a že proto musí ruský prezident zakázat cestu na olympiádu. Poté, domnívá se politolog, by následoval skandál celosvětového rozsahu.


Prezident však navrhl sportovcům, aby se samostatně rozhodli ohledně účasti na olympiádě. Tento přístup byl pro MOV a WADA neočekávaný, organizace se ocitly ve vlastní pasti, usoudil Kulikov.

Podle politologa reagují sportovní úředníci mezinárodních organizací na rozhodnutí CAS absurdním způsobem. Vina ruských olympioniků přece nebyla u soudu prokázána.

Prezident RF a kandidát na post hlavy státu Vladimír Putin poradil sportovcům, aby se soustředili na výkon a nevěnovali pozornost informačnímu pozadí ….

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová