Ukrajinský politolog vyvolal masovou rvačku na NTV.

24. 2. 2018       zdrojzdroj 
V živém vysílání pořadu Místo setkání na kanálu NTV se odehrála masová rvačka. Informace o tom byla na internetové stránce kanálu. Zpočátku vznikl konflikt mezi německým poslancem Andreasem Maurerem a ukrajinským politologem Dmitrijem Suvorovem. Maurer hovořil o smrti stovek dětí na Donbasu, načež Ukrajinec začal křičet a požadovat, aby byly poskytnuty jako důkazy fotografie. Moderátor pořadu Andrej Norkin, ve snaze uklidnit hosta, ho uchopil za rameno, načež se rozpoutala rvačka. K bitce se připojila ještě více než desítka osob, některé z nich se v průběhu mely ocitly na podlaze. Video je na internetu zablokováno NTV Broadcasting Company ZDE , ale je ZDE

Ukrajinský politolog okomentoval rvačku ve vysílání NTV 

Ukrajinský politolog Dmitrij Suvorov, který se popral s moderátorem NTV Andrejem Norkinem ve vysílání pořadu Místo setkání, okomentoval situaci na své stránce na Facebooku.

“Co se týká dnešního incidentu, rvačky, dokonce to rvačkou nazvat nemohu, prostě jsme se pošťuchali, tím to skončilo”, řekl Suvorov.

Podle něj jím “zacloumaly emoce”, když německý poslanec Andreas Maurer mluvil o genocidě obyvatel Donbasu ze strany ukrajinských vojáků.

“Tuto lež jsem nemohl strpět, zacloumaly mnou emoce, ale proč vybuchl Andrej Norkin, to nemohu pochopit, protože pravda je samozřejmě na mé straně”, prohlásil politolog.

Dodal, že bránil zemi, ale moderátor neměl morální důvody se na něj vrhnout.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová