O Putinovi, volbách a křišťálovém koštěti svobody…

Margarita Simoňjan

Margarita Simoňjan
21. 3.2018 Outsidermedia
Margarita Simoňjan – šéfredaktorka TV a informační agentury Russia Today:
“Západ vůbec musí být dnes v šoku. Ani ne tak z Putinových 76%, jako z toho, že ve volbách v Rusku konzervativně-patriotické, komunistické a nacionalistické ideje podpořilo 95 %voličů, zatímco liberálním myšlenkám zbylo vražedných procent pět
A můžete za to vy, moji západní přátelé. To vy jste v nás spustili režim ‘Rusové se nevzdávají’.

Ve Velké Británii navrhují zákaz vysílání RT. K odebrání licence vyzval šéf zahraničního výboru…

Už dávno jsem vám říkala, abyste si našli normální poradce pro Rusko, abyste vyhnali ty darmožrouty. Svými krátkozrakými sankcemi, bezcitným vyloučením našich sportovců (včetně invalidů), svými skripaly a demonstrativním kašláním na základní liberální hodnoty jako presumpce neviny (přičemž to u vás falešně sousedí s násilným vnucením ultraliberálech myšlenek ve vašich vlastních zemích), svými záchvaty masové hysterie, které u zdravého člověka vyvolávají jen osvobozující povzdech, že přece jen žije v Rusku, a ne v Hollywoodu, s jeho povolebním bordelem (ať v USA, Německu, nebo brexit-zóně), svojí štvanicí na RT, které nemůžete odpustit, že využila vaší svobody slova a ukázala celému světu, že této svobody – jak se ukazuje – využívat nelze, že tato svoboda nebyla vymyšlena ve prospěch, ale na ozdobu, jako jakési křišťálové koště (zdaleka se třpytí, ale k vyčištění vašich koníren se vůbec nehodí). Všemi těmito nespravedlnostmi a krutostmi, inkvizitorskou licoměrností a lhaním jste nás donutili, abychom si vás přestali vážit. Vás s vašimi „so cold“ hodnotami.

Už dál nechceme žít jako vy. Zhruba padesát let jsme – potají i veřejně – chtěli žít jako vy, ale dál už nechceme.

Už si vás nevážíme, stejně jako všech, které u nás podporujete. Stejně tak těch, kteří u nás podporují vás. Tu máte oněch hledaných 5 %.

A můžete si za to sami. Západní politici a analytici, pisálkové a vyzvědači:

Náš lid je schopen prominout mnohé. Ale neodpouštíme aroganci – mimochodem, stejně jako každý normální národ.

Jediné impérium, které ještě mezi vámi zůstalo, by se mělo poučit z historie svých spojenců – bývalých impérii. O tom, jak svá impéria prošustrovali. Výhradně díky své aroganci.

White man’s burden, my ass.

Ale to jediné impérium mezi vámi historii nectí, přednášejí ji tam mizerně, a končí to tak, jak to vždycky v takových případech končívá.

A zatím jste nás stmelili kolem vašeho nepřítele. Jakmile jste ho označili za nepřítele – hned jste nás stmelili.

Dřív byl prostě naším prezidentem a bylo ho možné vyměnit. Teď je ale naším vůdcem – a my ho vyměnit nedovolíme. A toto jste udělali vlastnoručně.

To vy jste u nás postavili patriotismus proti liberalismu. Přestože se, obecně vzato, vzájemně vylučovat nemají. To vy jste zařídili, že jsme v tomto falešném dilematu volili patriotismus.

A mnozí z nás byli skutečně liberály. Například já…

Tak nás teď míjejte – co jiného. Teď je to nadlouho.

Převzato z RT.com
Překlad: st.hroch 180320