Také jsem poslouchal Radiožurnál

Jaroslav Loudil
19. 3. 2018
Také jsem dnes poslouchal Radiožurnál jako pan David. A i mne zaujalo, jak je možné provádět cílenou manipulaci s veřejným míněním a jak – “nakládat s fakty”. Radiožurnál ČRo totiž ohlásil Putinovo vítězství přesně takto: ” Ruská ústřední volební komise zrušila výsledky voleb v sedmi volebních okrscích. Vítězem voleb se stal podle očekávání Putin.” Tedy ČRo úmyslně před zásadní důležitou informaci o tom, kdo vyhrál, předsunula na první místo negativní informaci o zjištěných volebních problémech (= marginální bezvýznamná věc). Tak se podařilo pro českého posluchače – “zošklivit a ponížit” – velké Putinovo vítězství. Je to lež ? Není to lež, je to jen – “cílená manipulace s  fakty”. Josef Goebbels by jistě ocenil!! Stejnou propagandu dělal i on. Český rozhlas si tak dnes také přiložil – “Své protiruské polínko”.


P.S. Aby bylo zcela jasné, co Český rozhlas záměrně dělá (cílená propaganda námi všemi placeného média) dám jeden trefný příklad srovnatelného konání. Syn telefonuje před obědem svojí matce ze třídy gymnazia toto: ” Ráno jsem si vzal do školy omylem týden staré ponožky, a  tak mi ve třídě parádně celý den smrděly nohy. Jo a mami, skoro bych zapoměl, před chvílí mi oznámili z loterie, že jsem v Jackpotu vyhrál dvě miliardy korun, můžeš mi namejlovat své číslo účtu v ČS? Chci ti poslat ze své výhry 900 milionů korun.

Pořadí zpráv je toto : První smradlavé nohy. Druhá – Dvě miliardy v kapse. Já bych tedy očekával, že synáček své mámě oznámí jako první v pořadí obří výhru, pak až ty nohy, pokud na ně nezapomene!! Nikoli ovšem Český rozhlas!! Pro něj mají největší váhu ty smradlavé nohy !

Pánové a dámy v Českém rozhlase, servilní patolízalové mocných. Pokřivené charaktery zcela zbytečných lidí. Jako by jste dnes psali úvodníky komunistického Rudého práva. Děláte to stejně. Snažíte se lhát.