To ať tě ani nenapadne, Putine!

V. Livanov

13. 3. 2018, Petr Ďoubalík, video, překlad – titulky

Co měl na mysli Vasilij Borisovič Livanov (nar. 1935 v Moskvě, SSSR), herec, režisér, scénárista, spisovatel, národní umělec RSFSR), když 26.1. 2017, po převzetí vyznamenání z rukou Vladimira Putina, řekl: “To ať tě ani nenapadne!” (Даже не думай!)? Odpověď skrývá video, které zachycuje tento nečekaný okamžik.

Volba prezidenta RF je za rohem (18.3.), proto hysterie západního světa vrcholí. Chystají se “chemické” provokace v Sýrii, USA vyhrožují úderem po syrské armádě, ve které jsou rozmístěni i vojenští poradci z RF, v Británii odhodili zbytky slušnosti, zavrhli presumpci neviny a bez sebemenších důkazů označují RF za pachatele útoku bojovou otravnou látkou na exšpiona Skripala (a média už se činí a ukazují rovnou na Putina).

Z nového dokumentárního filmu “Putin“, který za pouhý den shlédlo na internetu přes 4 miliony zájemců, si seznamovské Novinky do titulku vybraly, jak jinak, příběh o tom, jak “se Putin přiznal, že nařídil sestřelit civilní letadlo”, přičemž z článku čtenář nezjistí, jak to doopravdy bylo a jak to dopadlo…
Držme si tedy palce, aby se do neděle nic ošklivého nestalo.

– – –

překlad a titulky: Ďouba NR