USA v pátek unikly další platební neschopnosti

Jaroslav Loudil
25. 3. 2018
USA díky Kongresu v pátek 23.března unikly už třetí platební neschopnosti v tomto roce. Kongres totiž schválil výdaje státního rozpočtu na období do 30.září 2018 a Trump to následně podepsal. Vždy se musím pořádně smát, až se za břicho popadám, když je v této – “nejmocnější zemi světa”?? uzavřena pro turisty známá Socha svobody z důvodu platební neschopnosti USA. Turisté pak koukají – “jak vyorané myši” , když musí lézt kolem sochy jako nějací zahradní slimáci či pořádně frustrovaní hladoví psi.


Sochu si fotí mobily jen zvenčí a lamentují , nad těmi – “podělanými truhlíky” – ve Washingtonu, kteří zase a  znovu -“Smrdí grejcarem !” a upadají do dalších a dalších platebních neschopností.

P.S. USA se – “začínají motat v bludném kruhu”. Trump mění své nejbližší spolupracovníky jako nějaké špinavé prádlo, tedy pod heslem : “Každý týden jeden do koše !” Kdo pro něj není dostatečně servilní patolízal, který 100 % baští jeho většinou nesmyslné názory, tak letí ! S takovýmto přístupem se jistě USA dostanou daleko ! Věci vypadají tak, že bude nutné se připravit na ten den ,kdy bude nutné USA : “Zasadit ránu z milosti, aby se dál netrápily vlastní nemohoucností”. Jde o určitou formu politické a státní – “Euthanázie”, kdy je pacientovi ve vhodnou chvíli a na vhodném místě: “Naloženo tak, že už se nesebere”. Není samozřejmě myšlena přímo válka, stačí některé – “jemnější nástroje”, jako třeba kombinace prodeje státních dluhopisů USA v držení Číny za 1 bilion Dolarů spolu s oznámením vystoupení druhého největšího státu NATO Turecka (v počtu obyvatel) z organizace NATO ,které bude oznámeno rovnou v Moskvě po vydařeném chutném společném obědě státníků Putina a Erdogana. Nebo je možný i nějaký – “další balíček opatření” , který může být vytažen přesně v momentě již nyní s jistotou očekávaného dalšího zhoucení akciového trhu v USA a pádu tamní ekonomiky do recese. Jsou lidé ,kteří takovémuto postupu procítěně říkají : “Dorazte psa, který spadl do vody”. Vyčkejme dnů příštích ! Jak známo ,osmičky v letopočtu dělají v našch dějinách někdy přímo zázraky a já jsem i pro letošek optimista. Optimismem myslím to, že se Washingtonu bude řádně lepit smůla na paty a podlamovat kolena. Při pohledu na tamního “vůdce” v Bílém domě si myslím, že tomu ani jinak být nemůže.

https://www.tyden.cz/rubriky/byznys/svet/trump-zvazuje-vetovani-schvaleneho-rozpoctu-kvuli-stavbe-zdi_472828.html

https://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/katalanskeho-expremiera-puigdemonta-zadrzeli-v-nemecku_473045.html