VKS RF (vzdušné a kosmické síly) byly uvedeny do pohotovosti před raketovými útoky námořnictva USA

18. 3. 2018          zdroj
Ruské letectvo je připraveno zničit americké lodě v případě agrese proti ruským vojákům v Sýrii. …Objevily se zprávy o tom, že americké válečné lodě byly uvedeny do válečného šiku ve východní části Středomoří, v Rudémo moři a Perském zálivu, což podle názorů analytiků může naznačovat připravenost zahájit masivní údery řízenými střelami na území Syrské arabské republiky. Sdělil to generálplukovník Sergej Rudský.


S ohledem na možnou agresi námořních sil USA je ruské bojové letectvo rovněž připraveno odrazit útok a zasadit odvetné letecké údery na americké válečné lodě v případě zničení ruských vojenských objektů v Sýrii, na což bylo dříve Ministerstvo obrany USA upozorněno Ministerstvem obrany Ruské federace a hlavou ministerstva zahraničních věcí RF Sergejem Lavrovem.

Odborníci soudí, že je třeba se vyhýbat růstu napětí v regionu všemi možnými prostředky. Žádné oficiální komentáře od žádné ze stran dosud nebyly hlášeny. Je třeba upřesnit, že hlavním důvodem, kvůli němuž má americké námořnictvo v úmyslu zasadit masivní raketový útok na základny v Sýrii, jsou vznikající provokativní informace, že vládní síly Syrské arabské republiky používají chemické zbraně.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová