Je jaro, i Babiš se vybarvil

Stanislav A. Hošek
15. 4. 2018
Jako radikální levičák jsem byl překvapen nebývale vysokým, na české poměry, volebním vítězstvím hnutí ANO ve volbách do sněmovny. Tak obrovské sympatie veřejnosti každý chytrý politik neignoruje. Proto jsem i já plédoval pro to, aby Babiš byl premiérem a s hnutím ANO spolupracovaly především KSČM a ČSSD. Program ANO před volbami byl totiž solidním základem pro citlivou sociální politiku v naší zemi.


Zahraniční aktivity premiéra v demisi, minimálně z posledních dnů, jsou ale natolik otřesné, že se docela rád přiznávám, že jsem se mýlil a že spolupráce reálné levice s Babišem je vyloučená.

Sice nevím, nakolik prezident je spjat s Babišem, ale jsem nezvratně přesvědčen o tom, že by měl zásadně změnit svůj názor na konání nových voleb, které odmítá údajně jako pohrdání voliči.

Pokud totiž prezident Zeman pověří někoho jiného z hnutí ANO než Babiše sestavením vlády, pak je naprosto jisté, že hnutí ANO sestaví vládu v koalice čistě pravicových stran. A to si veřejnost určitě v žádném případě nepřála. Takže tím by teprve bylo realizováno pohrdání vůlí voličů.