Konečně už víme, jak přesně Putin otrávil Skripala, díl 2. aneb Jako bych těch nesmyslných a směšných lží ještě nebylo dost

Michal Brand
6. 4. 2018
Německo chce po Británii důkazy, že za údajnou otravou Skripala je Rusko. Z toho vyplývá, že německá vláda neuvěřila těm šesti stránkám blábolení v power-pointové prezentaci, které předložila Británie jako „důkaz“. Zřejmě tak německá vláda učinila pod vlivem ruské propagandy a dvou reklamních bannerů na Facebooku, které byly uhrazeny z Ruska a měly minimálně 20 shlédnutí a jeden skoro-proklik. Jeden banner byl na eskortní služby v Moskvě, Paříži, Londýně a New Yorku. Tím je potvrzena ruská vina na otravě Skripala, protože Julie Skripalová přiletěla na letiště – v Londýně. Aha, vidíte?!? A navíc z Moskvy! Aha!


Pravda je, že po vzoru Collina Powella a jeho slavné plejády „důkazů o iráckých zbraních hromadného ničení“ mohla britská vláda alespoň nechat namalovat jako „důkaz“ v Microsoft Paint nějaké obrázky – třeba Putina, jak do sklizené pohanky sype Novičok, Putina, jak s odporným šklebem lakuje Novičokem kliku u dveří Skripalova domu nebo něco podobného. Byl by to nad slunce jasnější důkaz a německá vláda by musela svými drzými dotazy přestat kazit jednotu zemí NATO a jiných poskoků globální totality.

Nedůvěra německé vlády je nicméně opravdu překvapivý skepticismus – zejména v případě té německé vlády, která je schopna uvěřit i tomu, že negramotní pasáci koz jsou ve skutečnosti univerzitně vzdělanými jadernými inženýry. Ale to je zase jiná pohádka, milé děti.

Skripalova dcera je prý ok, i Skripal se uzdravuje. Je to obdivuhodné po otravě látkou 5x vražednější než je VX, po otravě látkou, která způsobuje okamžité a nevratné poškození. Ruský člověk prostě vydrží všechno – ani nejsmrtelnější nervově paralytická látka není dost silná. Také to ukazuje na velice vyspělé britské zdravotnictví, kde běžná lékařská pomoc na první pohled pozná, že zkolabovaný člověk na lavičce v parku byl zasažen nervově paralytickou látkou (přestože nemá žádné typické příznaky pro takovou otravu, příznaky, mezi které patří zejména velice silné křeče, které mohou vést až ke zlomeninám vlastních kostí otráveného člověka). A nejen to – britská zdravotní záchranná služba má u sebe antidotum přesně proti nervově paralytickým látkám. Kdyby Skripala v parku kousla v pohance schovaná jedovatá kobra, tutově z Ruska, tak mají britští zdravotníci u sebe protijed proti jedu kobry.

Sestřenice Julie Skripalové s ní údajně mluvila po telefonu a je nyní toho názoru, že se Skripal i jeho dcera otrávili rybou.

Bezpochyby ruskou. Ulovil ji Putin. Propašoval ji do Británie maskovanou za pohanku. A pak tu rybu namazal Skripalovi na kliku u dveří.

Nejnovější zaručená informace v kauze Skripal je sdělení britské vlády, že Skripalova zvířátka (dvě morčata a kočka) jsou už dávno mrtvá. Britská vláda na to jen zapomněla a všimla si mrtvých morčat až po drzém dotazu Ruska. Kočku pak prý musela britská vláda nechat utratit. Těžko říci kdy. Snad britská vláda nebude muset nechat utratit i Skripala po nějakém drzém dotazu Ruska na nesrovnalosti v obviněních.

Škoda, že o smrti dvou morčat a kočky neinformovala britská vláda ihned. Znělo by to přeci jen trochu důvěryhodněji než sdělení po čtyřech týdnech. A navíc z toho bývaly mohly být pěkné placky a tweety jako třeba #MortcheToo, #PutinDontTouchBritishPussy nebo tak nějak.

No, to druhé, #PutinDontTouchBritishPussy, to asi ne. To by mohla britská premiérka chápat jako urážku vlastní osoby. (Pro ty, kdo neumí anglicky, malé vysvětlení – „pussy“ znamená v angličtině jednak „číča“ a jednak jedno velice podobné slovo, jen s jedním vyměněným písmenem. Pro pracovníky a pracovnice neziskovek a pro absolventy a absolventky sociálně-psychologických nebo genderových studií malá nápověda – musí se zaměnit to první písmeno. Alespoň předmět svého vlastního univerzitního studia byste mohli znát!)

Zvířátka se otrávila Novičokem. Nejdříve zvířátka snědla pohanku, kterou si přivezla Julie Skripalová z Ruska a která byla otrávena Novičokem. Následně zvířátka olízala kliku u dveří Skripalova domu, kde byl Novičok v úplně největší koncentraci. Pak se Skripalem a jeho dcerou jela zvířátka na oběd a otrávila se v autě Novičokem z klimatizce. A následně je ještě nějaký ruský agent postříkal Novičokem v parku. Tím se také vysvětluje, proč měl Skripal sebou krajíc chleba, když šel na oběd do pizzerie – protože morčata pizzu nejedí („vy tupci“, jak by řekl poručík Troník v Černých baronech). Jakákoli skepse není na místě.

Na rozdíl od Skripala a jeho dcery zvířátka nezkolabovala na místě v parku, ale došla v klidu pěšky zpět do Skripalova domu. Nebo si možná na cestu půjčila Skripalovo auto – to by vysvětlovalo stopy po Novičoku na dveřích. Daktyloskopické stopy prý ukazují, že dveře auta otevřelo to menší morče. V kleci se Skripalovými morčaty se také vyskytovalo podezřelé ruské morče, jeho totožnost zjišťuje Scotland Yard.

Zvláštní vyšetřovatel Mueller chce předvolat prezidenta Trumpa před Velkou porotu, protože má důvodné podezření, že Donald Trump byl několikrát na obědě v pizzerii a neuvedl to během své předvolební kampaně. Servírka z pizzerie na Manhattanu Donalda Trumpa žaluje, protože jí ponižoval tím, že po ní chtěl, aby mu přinesla jídelní lístek, objednané jídlo, minerálku – no prostě choval se k ní jako „macho“ a se svojí „white supremacy“ arogancí po ní chtěl, aby mu posluhovala. Do stejné pizzerie navíc podle důvěryhodných anonymních zdrojů prý přišel již nejméně dvakrát ruský turista, což ukazuje na možné ruské ovlivnění amerických prezidentských voleb.

A ruský hacker Nikulin byl v České republice zatčen – na obědě v pizzerii.

Tak to vidíte. Samé nezvratné důkazy.

Za všechno může Rusko a Putin.

…pokračování příště…