Už je to tady, už je to tady….už je…..

Ivan Votava
8.4.2018
Protože čeští politici jsou dokonale čitelní a dějiny se opakují, tak jsem si říkal, kdy to přijde. Pavel Němec a katarský princ. Robert Pelikán a Jevgenij Nikulin. Chudák Robert, dlouhodobě se názorově rozchází s ostatními v Ano a proto jde. Mám tomu rozumět tak, že mj. většina v Ano nechtěla Nikulina do USA vydat ? Jak jinak si mám vysvětlit to, že oznámí odchod krátce po činu. Musel dlouho, předlouho trpět jako zvíře.


Ovšem člověk, narozdíl od zvířete, umí trpět uvědoměle. A tak trpěl a trpěl až do okamžiku, kdy přišla jeho hvězdná chvíle. Konečně se mohl nesmazatelně zapsat do historie a nechat se od kohosi pošimrat pod bradičkou. Fousatá huba občas svědí.

Nabízí se položit si otázku. Kolik dostane Nikulin a kolik Pelikán. Ale třeba ho v budoucnu potkáme s igelitkou od nějakého strejdy a budeme se moci zeptat. Možná s ním ČT udělá rozhovor na terase letního sídla na Floridě.

A protože bude učit na Právnické fakultě UK, máme možnost se ještě více sblížit se svými západními spojenci. V Anglii se říká ” Bůh ochraňuj krále”, v našich krajích můžeme začít říkat “Bůh ochraňuj naše studenty”.