Zbytečná šaškárna

Jaroslav Loudil
15. 4. 2018
Při útoku USA nebyl  v Sýrii zabit jediný syrský voják, zničeno  jediné syrské dělo, letadlo či tank. Všichni víme, že syrská vláda chemické zbraně neskladuje, nepoužívá ani nevyrábí. Proto je výsledkem útoku zničení několika  zřejmě  nepoužívaných syrských budov. Při ceně jedné střely Tomahawk 1,5 mil. Dolarů  a 103 odpálených kusech jde o 150 mil. USD čistě jen za použitý materiál. 


S dalšími spojenými náklady tato noční bohulibá střelba pana Trumpa vyjde na min. 300 mil. USD. V tomto ohledu je možno za vítěze noční bitvy označit Bašára Asada. Ono totiž těch 103 kusů Tomahawků bude muset opět zaplatit americký daňový poplatník. Američtí žoldáci jsou rozlezlí po celém světě jako švábi  a  když se k nákladům na jejich vydržování ještě přidají náklady na podobná zcela zbytečná dobrodružství , pak se státní kasa USA bude prohýbat víc a víc. Už dnes je hrubý státní dluh USA 106 % HDP a to jsme na samém vrcholu ekonomického cyklu, přichází tedy krize.

P.S. Pro mne osobně je určitým zklamáním to, že se do sestřelování přilétajících US Tomahawků nezapojila ruská armáda. Mnoho by jich bývalo nedolétlo. Je už zcela jasné, že  nelze dále odládat vyzbrojení syrské armády protileteckým a protiraketovým systémem S 300 , výhledově i S 400  a  vyškolení  syrských osádek ruskými specialisty. Každý svrchovaný stát tohoto světa má totiž svaté právo bránit své státní území před nájezdy barbarů všemi dostupnými prostředky !  Pravděpodobnost zničení cíle systémem S-300  leží v rozmezí 0,70 – 0,98 na jednu raketu, přičemž jeden komplet S-300 může obsahovat až 288 střel. A to je velmi dobrý předpoklad pro zničení amerických Tomahawků, pokud někdy znovu přiletí.

https://cs.wikipedia.org/wiki/S-300