Zlom v kauze SKRIPAL. První stateční vzdorují moci

Radim Valenčík
6. 4. 2018       RadimValenčíkPíše
Zazněl první rozumný hlas “shora” a tím dochází i k zásadnímu zlomu v kauze SKRIPAL:
“Británie musí předložit důkaz, že Rusko stálo za otrávením bývalého dvojitého agenta Sergeje Skripala a jeho dcery Juliji.” Ve čtvrtek k tomu vyzval tajemník německého ministerstva zahraničí pro vztahy s Ruskem Gernot Erler. Reagoval tak na to, že britská vojenská laboratoř v Porton Downu v úterý připustila, že nemůže prokázat ruský původ nervově paralytické látky, která byla před měsícem při útoku v jihoanglickém Salisbury použita.



“To protiřečí tomu, co jsme předtím slyšeli od britských politiků, a určitě to zvýší tlak na Británii, aby předložila další důkaz o tom, že stopy přesvědčivě vedou do Moskvy,” řekl Erler…
“Zjevně z britské strany existovaly takové zprávy, založené na informacích tajných služeb, takže nejen Porton Down sehrál svou roli, ale také dodatečné informace,” řekl Erler.“Ale ty nejsou veřejně známy a nyní je tu tlak na to, aby bylo těchto informací odhaleno více, jinak celá věc není transparentní,” dodal Erler…
Šéf Laboratoře obranné vědy a techniky v Porton Downu Gary Aitkenhead v úterý uvedl, že vědci z této laboratoře nebyli schopni zjistit, kde byl nervový jed vyroben.
Erler ve středu zdůraznil, že stupňování napětí mezi Západem a Ruskem musí skončit. Vyzval rovněž Organizaci pro zákaz chemických zbraní (OPCW), aby provedla nezávislé vyšetřování kolem jedovaté látky použité při útoku na Skripala.
Doposud všichni vedoucí představitelé EU a USA řešili hledání pravdy “hlasováním” s argumentací, že když to říká Velká Británii, musí mít pravdu.
Za zvlášť ostudné je třeba považovat:
Hysterické vystupování Mayové, která se porošenkovským způsobem jako nastrčená figurka snažila dotlačit svět až k jaderné válce, viz: Britská premiérka je připravena použít jaderné zbraně proti Rusku:
Vystoupení britského velvyslance Nicka Archera v naší ČT, který otevřeně pohrdal inteligencí našich občanů (a vyhoštěn dosud nebyl):
Pokus Veselovského za účasti dalších novinářů přesvědčit studenty (v kontextu dané kauzy) o tom, že musí nekriticky přejímat to, co se jim naservíruje:
Překročení všech mantinelů racionality a diplomatické korektnosti britským ministrem zahraničí Borisem Johnsonem:
Babišovo fatální selhání, kterým se připojil k ostudnému jednání a přišel o podporu normálních lidí (pro jeho politické manévrování dle mě osudová chyba):
Ilustrace toho, kam až vede zapouzdřenost pocházející ze slouhovství zlu, kterou předvedla Němcová a Benda z ODS:
– Ostuda, kterou si vyrobili senátoři ze zahraničního výboru, když v usnesení odsoudili jednání prezidenta Miloše Zemana v souvislosti s kauzou novičok:
Jinak – celou kauzu SKRIPAL popsal vyčerpávajícím způsobem Jan Schneider zde:
Dosavadní průběh kauzy SKRIPAL potvrzuje, že současná globální moc funguje (a  degeneruje) tak, jak jsem to popsal (a v Jihlavě prezentoval) před rokem:
A také to, že osoby tvořící jádro této moci podlehly skupinovému šílenství mj. i pod vlivem svého stáří:
To už není jen překrývání lumpáren ještě většími lumpárnami, tj.  vyvoláváním stále větších a nebezpečnějších konfliktů bez ohledu na oběti. Obávám se, že to je poslední tažení těch, co se v závěrečné části svého života dostali k centru moci, cítí blízkost smrti a chtějí do pekel vzít celé lidstvo v šílené naději, že i tam budou moci pokračovat v demonstrování své moci nad námi. Vypadá to jako šílenství, ale je to jen stařecké selhání racionality a  morality utvrzované skupinovou stupiditou, která se nachází své slouhy a  poskoky, kteří kvůli své kariéře obětovali svůj rozum i morální zábrany.
Politbyrovsky přestárlé jádro současné globální moci patrně dokonale “vyčistilo” terén potenciálních reformátorů v dalekém širokém okolí. Není náhodou, že si dosadilo do euroreprezentace osoby nejen vydíratelné, ale i bezdětné, aby tyto ztratily veškeré zábrany při službě zlu. Normálním lidem však z toho, co se děje, už začíná být zle. A tak se objevují první stateční i ve vyšších patrech globální politiky, kteří řekli: A dost!
Problémem některých našich slouhů slouhů a poskoků přestárlé globální moci je, že si nejsou schopni uvědomit, jak prohnilé struktuře slouží. Dříve si to nedovedli představit a teď zašli tak daleko, že si to ani nechtějí představit. Neplatí to ovšem paušálně a někteří z nich se snad ještě vzpamatují. Bude zajímavé sledovat, kdo a jak se bude vyvíjet.