– VK –
30.5.2018 AE News
SPD je extrémistické hnutí s nálepkou jako kdysi Dělnická strana? Bakalův server v předstihu leaknul zprávu ministerstva vnitra o extrémismu. Okamurovo hnutí prý je radikálnější než krajně pravicoví aktivisté. Ministr vnitra tím zřejmě vrací úder SPD za Marakéšskou deklaraci. Budou následovat kroky až k soudnímu rozpuštění SPD?

Proces utahování šroubů a odvet proti těm, kteří šíří pravdu, velmi výrazně posiluje. Po skandálu s Marakéšskou deklarací, proti které ministr vnitra za Hnutí ANO nijak neprotestoval, když se osobně účastnil zasedání v Marakéši počátkem května, se nyní začínají odvíjet kroky státní správy, které velmi silně připomínají hysterii, která před několika lety vedla nakonec k soudnímu zákazu Dělnické strany. Ta se dočkala zákazu poté, co se jako jediná zastala občanů v několika vyloučených lokalitách v ČR, kde se místní lidé dovolávali (zcela marně) pomoci státu proti vysoké kriminalitě (většího počtu jedinců z řad) rómského etnika. Těch akcí bylo několik v řadě za sebou, na severu Čech, Litvínov, Ústí nad Labem, Krupka atd. Výsledkem byl soudní zákaz Dělnické strany, která se musela přesunout pod nový subjekt DSSS (Dělnická strana sociální spravedlnosti). Nevěřil bych, že to někdy napíšu, ale mám silné obavy, že stejný osud může potkat nakonec i SPD.

Tomio Okamura a jeho SPD se brzy můžou dočkat nálepky extrémistů přímo z výroční zprávy ministerstva vnitra.

Bakalův server Aktualne.cz získal přístup k informacím ministerstva vnitra o chystané zprávě o extrémismu v ČR [1]. Podle informací je v ní SPD označována za xenofóbní subjekt a text varuje před tím, že extrémismus se nově přesouvá z okrajových skupin a spolků na úroveň politických stran a hnutí zastoupených v poslanecké sněmovně. Tím je jasné, koho má vnitro na mysli. Aniž by dokument jmenoval, že se to týká adresně SPD, vyplývá prý z kontextu zcela jasně, že zpráva mluví právě o SPD. Přímé zmínky o SPD se přitom v dokumentu také nacházejí. Podle Bakalova serveru se ministerstvo vnitra zabývá ve zprávě o extrémismu činností SPD na stránce a půl, což je obrovský rozsah zprávy, který dokonce přesahuje délku zpráv, které se věnovaly působení Dělnické strany předtím, než byla soudně zrušena. Ačkoliv jde pouze o domněnku, mám silný pocit, že jde o odvetu ministra vnitra v demisi Lubomíra Metnara za kauzu Marakéšská deklarace.

V minulých volbách chtělo z EU vystoupit jen 10% voličů, jinak vůbec nikdo! A tohle jsou důsledky!

Mluvil jsem o tom minulý pátek v mém pořadu na Svobodném vysílači CS, a tyto kroky ministerstva vnitra pouze moje názory potvrzují. SPD je v poslanecké sněmovně prostě omylem. Proč si to myslím? Protože jak už jsem v pátek na rádiu zdůrazňoval, nikdo v poslanecké sněmovně (kromě SPD) nechce vystupovat z Evropské unie. Naprosto nikdo a žádná politická strana nebo hnutí, jenom SPD. Dokonce i KSČM má k EU ambivalentní a spíš kladný než záporný vztah, i když odmítá členství ČR v NATO, ale ohledně EU se KSČM nijak radikálně nevyjadřuje. Z těchto procesů lze tedy usuzovat, že Hnutí SPD se stává nepohodlným celému parlamentnímu establishmentu. Sami si dovedete představit, co se stane po oficiálním publikování této zprávy.

Česká televize a mainstream začnou do omrzení ze zprávy citovat, že SPD bylo označeno ministerstvem vnitra za extrémistickou stranu, stejně jako kdysi toto označení “slízla” Dělnická strana. S oficiální nálepkou potom bude SPD vláčena českými médii jako strana, která je oficiálně rasistická a xenofobní. Začne se zvyšovat tlak na členy této strany na úrovni jejich domovů a bydlišť, kde tato nálepka začne lidem komplikovat život. Mnoho lidí opustilo řady Dělnické strany poté, co oficiálně začal se stranou proces, který vedl k soudnímu zákazu. Lidé se začali bát a i když byli vlastenci, nemohli do toho zatahovat rodinu, manželku, své děti, protože to už bylo tzv. o hubu. Dokud nálepky přilétávají z České televize, tak o nic nejde. Ta nálepkuje SPD jako extrémistickou už od konce voleb vloni v říjnu, resp. ty nálepky tam byly mnohem dříve, ale ne tak okaté jako po volbách.

Odveta ministra vnitra za tvrdé útoky na něj od SPD kvůli Marakéši?

Jenže ve chvíli, kdy oficiální zpráva ministerstva vnitra o extrémismu onálepkuje, ať už jmenovitě nebo jen v náznaku, SPD jako extrémistickou stranu plnou xenofobů a rasistů, tak v takovém okamžiku se z toho stane pro mainstreamová média fakt a argument. Právě SPD se tvrdě opřela v uplynulých dnech do ministra vnitra Lubomíra Metnara za jeho “jalovou” nečinnost v Marakéši a tento ministr vnitra v demisi se kvůli tomu dostal do značného mediálního tlaku. Je zcela zjevné, že tohle může být rychlé odveta.

Ale pozor, může za tím být ještě něco dalšího. Může jít o zametání cesty pro příchod nového ministra vnitra Jan Hamáčka z ČSSD, který bude chtít potom svoji práci deklarovat jako “navázání na práci” předchozího ministra. A to by dávalo smysl, protože největším nepřítelem ČSSD v současné chvíli je SPD. Protože SPD je napojena na alternativu, ze které Lidový dům obviňuje volební propad. Takže součástí této koalice mezi Hnutím ANO a ČSSD můžou být určité neveřejné dohody, kdy si ČSSD chce pojistit “věrnost” Babišova hnutí ANO tím, že dojde k likvidaci SPD alespoň na deklarativní úrovni v první fázi, a později na úrovni institucionální.

Lubomír Metnar (Hnutí ANO), ministr vnitra v demisi.

Pokud někdo prosazuje alternativu, která hlásá referendum o vystoupení z EU, stává se veřejným nepřítelem číslo jedna. Útoky na AE News a na SPD v poslední době nejsou nijak náhodné, protože oba dva subjekty reprezentují jeden myšlenkově-politický tok, který získává společné nálepky ze strany mainstreamu. Než se zpráva o extrémismu dostane na veřejnost musí ji oficiálně schválit vláda, tedy vláda Andreje Babiše v demisi, a to bude opravdu zajímavé sledovat, jak se k tomu právě Andrej Babiš postaví.

Pokud zpráva bude znít podobně nebo stejně jako je ta pracovní verze, kterou získala Bakalova média, která mají tradičně úzké napojení na vnitro a složky bývalého ÚOOZ, potom by to mohlo definitivně zabouchnout Babišovi dveře pro případný plán B a koalici Hnutí ANO s SPD a KSČM. I když poslední výroky z hnutí ANO hovoří o tom, že pokud referendum ČSSD neschválí koalici s Hnutím ANO, že prý neexistuje žádný plán B a na řadu by přišly předčasné volby.

Skutečná alternativa bude čelit mohutným útokům vedoucím k odstavení činnosti, zůstanou jenom nekonfliktní a bezzubé subjekty, kterým nevadí migrace, islám, LGBT a inkluze?

Alternativa dnes představuje hrozbu jak pro globalisty, tak i pro neocony. Bojujeme proti všem, takže musíme sledovat procesy, které probíhají okolo nás, protože dochází pomalu k lámání chleba. Každý, kdo bude kritizovat migraci a migranty, bude onálepkován jako rasista a xenofob, aby později takový subjekt mohl být rozpuštěn. V Německu to už dávno takto funguje, a že Pegida nebo AfD dosud fungují, to je z mnoha důvodů právě kvůli tomu, že do svých čel v poslední době dosadili méně konfliktní osoby, všichni si pamatujete na náhlý a překvapivý odchod Frauke Petry hned po uzavření volebních místností.

Místo toho se vedení AfD ujala dvojice leaderů Alexander Gauland [2] a Alice Weidel. Ten první proslul slovy o tom, že Němci by měli být hrdí na vojáky Wehrmachtu a za to, co prý dokázali a obětovali za II. sv. války a Alice Weidel pro změnu šokovala, že je lesbička a obdivuje Hillary Clinton. Gauland přitom nemá s alternativou nic společného, je bývalým členem CDU Angely Merkelové (až do roku 2013) a Weidelová pracovala pro změnu jako finanční analytička pro Goldman Sachs [3]. Tedy pro … kmenovou banku FEDu. To má být alternativa? Chápete?

Alexander Gauland a Alice Weidel, německá AfD.

Proto musím varovat, že tyto procesy typu “Gleichschaltung” uvidíme i v ČR. Politické strany, které hlásají alternativu jako např. odpor proti migraci nebo vystupování z EU budou tlačeny do pozice, aby vyměnily vedení, které obrousí jejich tah na branku, anebo budou odstaveny a rozpuštěny. Není potřeba strašit, že by v SPD proběhly okopírované procesy z AfD přímo do písmene, ale všechno, co se okolo alternativy děje, té mediální i politické, je velmi nebezpečným připomenutím, proti čemu stojíme. Národní zájmy, ochrana národa a vlasti, to všechno bude drceno mezi dvěma mlýnskými kameny globalizace a systému americké moci Pax Americana. Podívejte se na Slovensko, jak likvidují stranu pana Kotleby. Volby nevolby, pokud existuje vyšší zájem, jsou schopni a připraveni rozpustit i stranu, která se dostala do parlamentu.

-VK-
Šéfredaktor AE News