Chtějí Američané zemřít pro Izrael?

Paul Craig Roberts
9. 5. 2018    PaulCraigRoberts
Už jen pár dní zbývá do Trumpova oznámení, zda stáhne USA z multinárodní dohody o Iránu. Irán tuto dohodu až do dnešního dne přísně dodržuje a dokonce i washingtonští vazalové – Britanie, Francie a Německo – oznámili, že se jí nechtějí vzdát. Odkud se tedy bere tlak na Trumpa, aby tuto pracně dosaženou dohodu, jíž se Irán dobrovolně vzdal výroby a vývoje nukleárních zbraní, zrušil? Ten tlak vychází z Izraele a z jeho Páté kolony v USA – neokonzervativců.


Izrael je důvodem washingtonského nepřátelství jak vůči Sýrii, tak i Iránu. Izrael se už dvakrát pokusil obsadit jižní Libanon, po němž vztahuje ruce pro jeho vodní zdroje – a dvakrát jej odtud vyhnaly milice Hizballáhu.

Hizballáh podporují Sýrie a Irán. Jestliže Izrael s využitím americké vojenské síly s destabilizací Sýrie a Iránu uspěje, octne se Hizballáh odřiznut od přisunu zásob, a pak už by Izrael s invazí do jižního Libanonu uspět mohl.

Tohle tvoří materiální základ všech lží, jež se o Iránu vyprávějí. Jestliže se z Iránu vytvoří ďábel, získá Izrael v USA veřejnou podporu pro jeho vojenské potření.

Saker říká, že každý z Američanů by se měl zeptat sám sebe: „Chci zemřít pro Izrael?“ ZDE

A co vy?