Senátoři STAN dostali notičky od americké neziskovky Aspen Institute a Zdeňka Bakaly? Chystají totiž podat žalobu na prezidenta republiky za “velezradu” kvůli tomu, že Miloš Zeman informoval občany o tom, že čeští vojenští chemici testovali Novičok! Kauza Sergeje Skripala byla mezitím v Británii v tichosti zametena pod koberec, Sergej Skripal a jeho dcera Julia jsou drženi na neznámém místě!

– VK –
17.5.2018 AE News
Skupina extrémistických senátorů za Hnutí STAN dnes oznámila, že chystá podání ústavní žaloby na prezidenta republiky Miloše Zemana za velezradu, které se měl dopustit tím, že v pořadu Jaromíra Soukupa na TV Barrandov veřejně uvedl, že Vojenský výzkumný ústav v Brně vloni v listopadu vyrobil a testoval nervově paralytickou látku A-230, která patří do skupiny tzv. Novičoků [1]. Informaci získal od Vojenského zpravodajství v nechráněném režimu, dokument nebyl utajovaný a ani nebyl veden jako důvěrný.


Prezident Miloš Zeman tak měl právo z dokumentu citovat, protože publikováním informací z neutajovaného dokumentu nemohlo dojít k prozrazení utajovaných skutečností. Jenže skupina senátorů okolo extrémistického Hnutí STAN, které se profiluje jako militantní politické hnutí s extrémistickými postoji a názory, se rozhodla pro podání žaloby na prezidenta za velezradu. Přestože tato akce má mizivou naději na úspěch, představuje nebezpečný fašizační proces v českém demokratickém systému.

Senátoři za STAN.

Redakce AE News přinesla před 2 dny zásadní článek [2] o tom, jakým způsobem americká zahraniční moc korumpuje a ovlivňuje nejvyšší české politiky, osobnosti a představitele médií skrze politickou neziskovku Aspen Institute Central Europe, v jejímž čele sedí mj. i Zdeněk Bakala, sponzor a blízký přítel Václava Havla, který vybudoval a zaplatil Knihovnu Václava Havla v Praze a je štědrým sponzorem politických stran a subjektů, které se profilují v okolí tzv. Pražské havlérky. Členem představenstva této americké neziskovky v Praze je kromě Jana Hamáčka, předsedy ČSSD, také Jan Farský, lídr stranické kandidátky STAN v říjnových volbách minulý rok a předseda poslaneckého klubu STAN ve sněmovně. Je vysoké podezření, že současné protidemokratické kroky s cílem destabilizovat úřad a úlohu prezidenta republiky vychází z povelů a instrukcí vedoucích představitelů Aspen Institute Central Europe.

Miloš Zeman měl podle senátorů STAN mlčet a utajit před občany fakt, že protichemické laboratoře v ČR testují NPL z rodiny novičoků

Senátoři STAN de facto deklarují, že prezident republiky měl zamlčet občanům České republiky neutajovanou informaci, tedy takovou informaci, na kterou mají nárok podle zákona č. 106/1999 o svobodném přístupu k informacím. Dokument, ze kterého prezident citoval, byl adresovaný prezidentu republiky v režimu “vyhrazené”, což sice je nejnižší stupeň utajení, ale z takového dokumentu lze v omezené míře citovat. Prezident Miloš Zeman pouze uvedl, že čeští vojenští chemici v rámci protichemické obrany testovali v laboratoři VVÚ v Brně vloni v listopadu NPL A-230.

Jakkoliv to může znít absurdně, tato informace nemůže být tajná a někdo by to měl senátorům za Hnutí STAN oznámit. Česká republika je totiž signatářem a členem Organizace pro zákaz chemických zbraní (OPCW) a tato organizace nařizuje, že jednotlivé protichemické laboratoře musí ostatním zemím transparentně poskytovat informace a seznam všech vyrobených jedů a látek, pokud o to některá členská země OPCW požádá. A tady se dostáváme k jádru pudla, a teď čtěte pozorně.

Jan Farský, předseda poslaneckého klubu STAN.

Česká republika zamlčela a lhala Ruské federaci v průběhu března, když na dotaz ruských orgánů odpověděli čelní představitelé ČR v čele s Andrejem Babišem a Martinem Stropnickým, že Česká republika nikdy Novičok nevyráběla a neskladovala. Jenže to byla lež a došlo tím k porušení pravidel o transparentnosti a výměně informací mezi členskými zeměmi OPCW, což je velmi nebezpečná věc. Jak už jsem se dříve nad tím pozastavoval v mém pořadu na Svobodném vysílači CS, existují celkem dvě možnosti.

Vojenští chemici vůbec vládu Andreje Babiše neinformovali po vypuknutí kauzy Skripal, že vojenská laboratoř v Brně testovala Novičok vloni v listopadu. To je první možnost. Proč by ale vojáci mlčeli? Např. kvůli tomu, že generální štáb AČR už neřídí česká vláda, ale vrchní velení amerických vojsk v Evropě. A víme, že Američané spolu s Brity zinscenovali a zorchestrovali divadelní frašku se Skripalem a jeho dcerou, oba dva jsou teď schováni na neznámém místě, hovoří se mezi ruskými novináři o jedné vojenské základně ve Skotsku.

Česká vláda tajila před Rusy a vlastními občany něco, co není třeba utajovat: testování NPL pro účely výzkumu protichemické obrany. Jenže někomu šlo o to, aby si celý svět myslel, že Novičok umí vyrobit jen Rusové!

Druhá možnost je ale možná ještě děsivější. Vojáci mohli českou vládu informovat, že testují v rámci protichemické obrany vzorky A-230, ale česká vláda to veřejně popřela, jak Andrej Babiš jako premiér, tak i ministr zahraničí Martin Stropnický. V obou případech tak došlo k tomu, že Ruská federace dostala v rámci protichemického procesu OPCW nepravdivé informace, což v mezinárodním kontextu je nebezpečná situace.

Protože pokud v rámci OPCW začne panovat nedůvěra, potom je to cesta do pekel, protože kontrola zákazu výroby chemických zbraní skončí v troskách. Otázkou ovšem je, proč by česká vláda tajila neškodnou informaci, že její špičkové protichemické jednotky testují malé vzorky moderních NPL jedů jako je Novičok? Česká vláda mohla s klidným svědomím prohlásit, že v souladu s pravidly OPCW vyrábí a testuje zanedbatelné vzorky jedů z rodiny Novičoků, na kterých testuje účinnost protilátek. A bylo by vše v pořádku, bez skandálu a ani Rusko by nemohlo říct ani popel.

Theresa May během proslovu, kde obviňuje Rusko z použití NPL v  Salisbury. Podle jejích slov nikdo jiný než Rusové neumí Novičok vyrobit.

Jenže krok, jakým se zachovala česká vláda, něčím smrdí. Celé to vypadá totiž tak, že česká vláda na něčí příkaz lhala, aby Theresa May mohla křičet do světa, že žádná jiná země na světě nemůže vyrobit Novičok, jenom Rusko. A to je prostě lež. Kdyby totiž popravdě už v březnu česká vláda řekla, že vyrábí malá množství Novičoku A-230 pro účely protichemické obrany a vývoje nových protilátek, tak by tím de facto byla Theresa May na místě usvědčena za sprostou lhářku. A to asi někdo nechtěl dopustit. Protože všichni si potom řeknou, když může Novičok vyrobit taková malá a zaostalá země (Britové dodnes považují země Východního bloku za zaostalé) jako je Česká republika, tak celý vymyšlený příběh se Sergejem Skripalem by ztratil u britských a západních občanů na důvěryhodnosti. Když Češi dokážou v nějakém labu vyrábět novičoky, tak to znamená, že je dokáže vyrábět každý, řekne si britský občan. A bylo by vymalováno.

Korupce a ovlivňování českých politiků, poslanců a senátorů americkými neziskovkami operujícími v ČR už překračuje všechny meze!

Z tohoto důvodu všechny indicie naznačují, že Česká republika se stala obětí vlastního lhaní a důsledkem je co? No přece náhlé utichnutí kauzy Skripal. Po oznámení Miloše Zemana, že VVÚ v Brně testoval A-230, kauza Sergeje Skripala z britských médií jako otočením knoflíku náhle zmizela, britská vláda utichla, Theresa Mayová zalezla do díry a je zticha. Češi to posrali… zaznívá v britské MI-6 s odkazem na Zemanovo odhalení britsko-americké zpravodajské hry proti Rusku. Jenže jak říká Valerij Pjakin o podpindos, éto děbily!

V době, kdy by i česká strana měla v kauze Skripal raději mlčet po této ostudě, si skupina pro-amerických podpindos v roli senátorů za Hhnutí STAN usmyslela, že americkým páníčkům z Aspen Institute USA, pod nějž právě spadá pražská dceřinka Aspen Institute Central Europe, udělá radost a podá žalobu na Miloše Zemana pro velezradu. Za to, že Miloš Zeman zkazil britské MI-6 a americké CIA zpravodajskou hru proti Rusku, podle níž mělo být Rusko lživě obviněno z otravy Sergeje Skripala plynem, který podle všeho asi ani nebyl Novičok, protože Sergej Skripal i jeho dcera Julie jsou zdraví, bez následků a britská MI-5 je pro jistotu schovává, aby se nedejbože ruským lékařům nedostali do rukou, protože by asi zjistili hodně velká překvapení ze vzorků jejich krve.

Aspen Institute v Praze pořádá každý rok konferenci, jejíž náplní jsou rady a instrukce česká vládě, jak má řídit zemi, viz. zde.

Možná to senátoři STAN nedělají zadarmo, možná za tuto žalobu na Zemana dostanou později peníze od Američanů na volební kampaň, ale možná jde jen o obyčejný pro-ami altruismus. Zde se opět ukazuje, že senátoři za STAN jsou za “děbily”, protože si neuvědomují, že kdyby se Miloš Zeman opravdu dostal do procesu odvolávání z funkce pro velezradu, s největší pravděpodobností by odhodil všechny zábrany a odhalil by všechny utajované skutečnosti, o kterých ví, o vlivu amerických tajných služeb na českou vládu, na politické strany, o vlivu na neziskový sektor a o dalších věcech, že by z toho byl takový skandál pro Američany, že by z toho mohlo být i zhoršení bezpečnostní situace pro americké diplomaty v ČR. A za všechno by Američané mohli poděkovat senátorům z Hnutí STAN, kteří tento proces spustili. K ničemu takovému ale nedojde.

Miloš Zeman má za sebou ochranu euroasijských globalistů a především ochranu Světového židovského kongresu. Tento problém se vyřeší sám dalšími parlamentními volbami, které klidně mohou být předčasné. Po Hnutí STAN brzy neštěkne ani pes. Ovšem pro nás zůstane znepokojivé zjištění, že česká vláda zatajovala testování A-230 nejen před Rusy, ale i před vlastními občany, aniž by k tomu měla objektivní důvod. Z toho vyplývá, že důvod vycházel ze zákulisních operací české vlády s britskou a americkou zahraniční mocí. A to je opravdu děsivé, čeho všeho se ještě nedočkáme!

-VK-
Šéfredaktor AE News