Ta podoba! (Co na to Hamáček a Filip?)

Radim Valenčík

25.5.2018  blog autora
Touží Hamáček nadále v roli ministra vnitra podporovat naši tuzemskou absurditu?

Jak to, že Filip při vyjednávání o vládě tuto naši tuzemskou absurditu nezmínil?


Joseph Raymond McCarthy (14. listopadu 1908 – 2. května 1957) byl americký republikánský politik, senátor za stát Wisconsin od roku 1947 až do své smrti. Během počínající studené války se v americké politice stal hlavním reprezentantem amerického antikomunismu. Byl známý svými tvrzeními o velkém počtu komunistů, špionů a přívrženců Sovětského svazu v americké federální vládě a jinde. Tato jeho taktika a neschopnost svá tvrzení prokázat nakonec vedla k tomu, že mu byla udělena důtka od amerického senátu. Termín mccarthismus, použitý poprvé v roce 1950 v  souvislosti s McCartyho praktikami, se brzy rozšířil i na jiné podobné postupy proti komunistům. Dnešní smysl tohoto termínu je obecnější a  označují se jím demagogická, unáhlená a nepodložená obvinění a také veřejné útoky na charakter či vlastenectví politických oponentů.

Jakub Janda (1990) Jakub Janda (* 20. prosince 1990 České Budějovice) je český politický komentátor, publicista a lobbista.Působí jako výkonný ředitel think-tanku Evropské hodnoty a jako politický komentátor. Ve Slovak Security Policy Institute působí jako Associate Fellow. Je členem redakční rady expertního portálu AntiPropaganda.sk, dále je členem Aktivních záloh Armády ČR. V roce 2016 byl Ministerstvem vnitra ČR přizván jako konzultant pro oblast “Působení cizích mocností” v rámci Auditu národní bezpečnosti.

Současný globální kontext této naší české absurdity docela dobře popsal  
Roman Joch, viz mj.: “Ale co samotná myšlenka, že v nejvyšších patrech americké politiky a státní správy, na vrcholných postech ministerstev a bezpečnostních služeb, s  podporou velké části mediálního establishmentu, jsou bezohlední zlí lidé, kteří konspirují proti USA, vlastní zemi, a jejímu prezidentovi, přičemž tvrdí, že konspirací proti prezidentovi jsou loajální ke své zemi, a zachraňují ji před ním? – Současný americký prezident Donald Trump a někteří jeho stoupenci tvrdí, že právě to se v USA už rok a půl děje – existuje takzvaný deep state (“hluboký stát”) státních představitelů, kteří se nesmířili s výsledkem prezidentských voleb, považují Trumpa za nelegitimního, a proto připravují jeho pád. Jde prý o  pokus o státní převrat. To přináší několik otázek: Existuje něco jako “hluboký stát”? Existuje v USA? Pokouší se o převrat? A především, může se to stát? Ano, může. A už se stalo.”

– – –


Zdroj: http://radimvalencik.pise.cz/5776-ta-podoba-co-na-to-hamacek-a-filip.html