Zpitomělá Česká televize a další média označují citované části Marakéšské deklarace za hoax!

Brífink SPD v Poslanecké sněmovně

Česká televize a další média označují citované části Marakéšské deklarace za hoax! Organizace s rozpočtem 7 miliard korun si neumí zaplatit překlad dokumentu, který leží na serveru Evropské komise! ČT přebírá informace od neziskovkářů a fiat alternativy! Redaktor z demonstrace proti Nočním vlkům na Olšanech se znovu rozjel, vítači migrace mají za úkol protlačit Marakéšskou deklaraci za každou cenu!

Marakéšská deklarace spustila v českých médiích neuvěřitelný dezinformační šum. Celé to odstartovalo ve chvíli, když Aeronet minulý pátek publikoval český překlad [1] (Nová Republika přetiskla tento materiál ZDE) oficiálního dokumentu Marakéšské deklarace, který uveřejnila na svém serveru Evropská komise. Překlad dokumentu se během víkendu rozšířil po celém českém internetu a začala si toho všímat i velká média. Jenže, namísto reflexe závažnosti dokumentu došlo k něčemu zcela jinému. Mainstreamová média začala informace z oficiálního textu deklarace prohlašovat za hoaxy. Nikdo totiž z velkých médií nebyl schopen dokument ze serveru Evropské komise přeložit do češtiny, takže jsem to musel udělat já a najednou se strhla obrovská mela. Protože to, co se odehrálo včera na tiskové konferenci v Poslanecké sněmovně, to nám opravdu hlava nebere.

Tomio Okamura na tiskové konferenci oznámil, že SPD se bude snažit zařadit na pořad jednání sněmovny i diskusi a interpelace ve věci Marakéšské deklarace, kterou počátkem května v marocké Marakéši podepsal ministr vnitra Lubomír Metnar (Hnutí ANO). Jak si sami v překladu můžete přečíst, deklarace de facto ukotvuje migraci jako lidské právo, bez ohledu na migrační status dotyčných osob. Dokument označuje migraci za přínosnou a rovněž se odkazuje na tzv. Agendu 2030, což je plán OSN na řízení migrace z pozice nadnárodního orgánu vysokého komisaře OSN pro lidská práva. SPD proto navrhuje, aby po rozpravě přijala poslanecká sněmovna prohlášení, že otázky spojené s migrací do ČR jsou ve výhradní kompetenci České republiky a nikoho jiného. Tomio Okamura během tiskovky vytáhl i český překlad Marakéšské deklarace a žlutě si v něm vyznačil klíčové body.

Redaktorka České televize označila oficiální dokument Evropské komise za hoax. Vrchol neprofesionality v přímém přenosu

Jenže ještě předtím se odehrálo něco, co pouze ukazuje na naprosto katastrofální stav, který panuje v České televizi. Redaktorka ČT totiž položila Tomiu Okamurovi dotaz, proč se SPD rozhodla tento bod jednání ve sněmovně prosazovat, protože ty informace o nebezpečí Marakéšské deklarace jsou prý hoax, který šíří dezinformační servery a jmenovitě Parlamentní listy. Odkázala se přitom na výroky ministra vnitra Lubomíra Metnara, který už dříve prohlásil, že Marakéšská deklarace má zastavit migraci. Jenže z originálu dokumentu Evropské komise, který je k dispozici ke stažení zde, a z jeho následného českého překladu, vyplývá přesný opak. A udivený Tomio Okamura se pozastavil nad tím, že Česká televize si neumí zaplatit překlad anglického originálu Marakéšské deklarace, který leží přímo na stránkách Evropské komise. Pokud by to totiž Česká televize udělala, tak by se dočetla, že dokument mluví o řízené, řádné a hlavně o pravidelné migraci, není to dokument o zastavení migrace, a to ani omylem! Marakešská deklarace leží přímo na serveru Evropské komise. Česká televize není schopna si dokument přečíst nebo nechat přeložit. Musí to za ní udělat Aeronet…

Česká televize s rozpočtem bezmála 7 miliard korun, které čerpá z kapes daňových poplatníků každý rok, si tak není schopná udělat ani překlad 8-stránkového anglického dokumentu. Místo toho šíří Česká televize dezinformace a oficiální informace čerpané z oficiálního dokumentu, který je uveřejněný na oficiálním serveru Evropské komise, označuje za hoax, který prý šíří v ČR proruské servery. Tohle už není špatná práce ČT, to už je duševní diagnóza. Kdykoliv alternativa přijde s nějakým zásadním odhalením nebo dokumentem, je to okamžitě označeno za hoax a proruskou dezinformaci, a to i v případě, že jde o informaci staženou ze serverů Evropské komise. Jenže byla by chyba si myslet, že toto dezinformování ze strany ČT je omezeno pouze na Kavčí hory. Tyto nepravdy a lži o tom, že Marakéšská deklarace má zastavit migraci, šíří i další servery, které s ČT spolupracují.

České servery fiat-alternativy poskytují České televizi své vlastní hoaxy o Marakéšské deklaraci

Prvním z nich je server Info.cz, který obviňuje [2] náš server, že prý jsme rozjeli nějakou kampaň proti Miroslavu Pochemu z ČSSD, který je kandidátem na post ministra zahraničí v Babišově vládě. My jsme přitom pouze informovali o tom, že má pozitivní vztah k migraci a že schvaluje kvóty, o čemž svědčí nejenom jeho článek z blogu iDnes.cz z roku 2015, kde psal o tom, že se nemáme stavět k uprchlíkům zády, ale potvrzují to i jeho hlasování v Evropském parlamentu, kde se připojil k žalobě proti ČR za nepřijímání migrantů podle kvót z roku 2015.

Server Info.cz v článku totiž opakuje lživý narativ České televize, že prý Marakéšská deklarace je nástrojem na zastavení migrace a dokonce v článku k tomu dává odkaz na originální anglický dokument umístěný na serveru Evropské komise. Na ten samý dokument, který jsem překládal já do češtiny a na ten samý, který si nechala přeložit SPD. Prostě server Info.cz očekává, že ten anglický text na serveru Evropské komise nikdo číst nebude a ty české překlady v ČR se prostě označí za hoax proruských serverů a extrémistické SPD. Schůzka o migraci v Marakéši o dva roky dříve.

Jenže to není zdaleka všechno. Už minulý čtvrtek vyšel na serveru Manipulatori.cz článek o tom, že Aeronet a další proruská média spolu s některými osobnostmi šíří hoax s Marakéšskou deklarací. Článek napsal nechvalně známý šéfredaktor Manipulatori.cz Jan Cemper, který nedávno ztropil pozdvižení na Olšanských hřbitovech v Praze kvůli ruským Nočním vlkům. Spolu s Tomášem Peszyńskim a Martinem Uhlířem vyvolali pozdvižení, křik a strkanici s Jaroslavem Foldynou z ČSSD, který spolu s Nočními vlky přijel uctít památku sovětských vojáků u památníku na Olšanech. Pan Cemper na svém serveru Manipulatori.cz nově napsal [3], že prý v našem článku [4] píšeme nesmysly a rovnou do textu ocitoval stanovisko ministra vnitra Lubomíra Metnara, jak se on dívá na Marakéšskou deklaraci, kterou sám v Maroku podepsal. Sami si to přečtěte.

Porovnejte, co tvrdí ministr vnitra Metnar a co se píše v Marakéšské deklaraci. Kdo potom šíří hoaxy? Česká televize, Cemper nebo Aeronet?

 

Lubomí Metnar:„Děkuji, tak jsem rád, že se mohu vyjádřit zpětně k tomu Rabatskému procesu, kdy jsem se minulý týden, počátkem května účastnil v Marrákeši tohoto euro-afrického dialogu. Mohu vám říci, že mi připadá, že jsem byl úplně na jiné konferenci, než o které některá média informují a píší. Já bych chtěl tady jednoznačně vyvrátit ty dezinformace, nepravdy a lži, které jsou tady některými médii šířeny.

Tato konference byla zaměřená na nelegální migraci, pašování lidí, převaděčství, návraty nelegálních migrantů zpět do afrických zemí. Výsledkem této konference bylo přijetí Marakéšské politické deklarace a Marrákešského akčního plánu do roku 2020. Jedná se o právně nezávazné politické dokumenty, pro Českou republiku neznamenají žádné přijetí nových závazků, přijímání nových migrantů a tzn. žádná podpora masové migrace z Afriky, žádné nové závazky opakuji pro Českou republiku.

Naopak tímto bojujeme proti nelegální migraci a převaděčství. Z toho dokumentu naopak se zavázaly africké státy, že budou daleko více podporovat boj proti nelegální migraci a organizovanému převaděčství, že budou například posilovat ochranu svých hranic, aby zabránily migraci nelegální, posílení soudní a policejní spolupráce. Takže o tomto byl ten dokument a rád bych, aby to nebylo zaměňováno a šířeny tyto dezinformace, které chci tímto vyvrátit,“ řekl Metnar.

A nyní vy, čtenáři Aeronetu (a Nové Republiky), po tomto tvrzení pana ministra klikněte sem a přečtěte si český překlad Marakéšské deklarace a porovnejte ho s výše uvedenými výroky pana ministra Metnara. Buď pan ministr podepsal něco úplně jiného, než o čem mluví deklarace, anebo podepsal něco, co si buď nepřečetl, anebo neporozuměl obsahu. Anebo třetí možnost, porozuměl obsahu, ale omlouvá podpis deklarace a zlehčuje její dopady. Lubomír Metnar, ministr vnitra za Hnutí ANO (v demisi).

Není pravda, že jde o bianco nezávazný dokument, jde o evropský závazný proces signatářských zemí na úrovní procesu garantovaného Vysokým komisařem OSN pro lidská práva v rámci tzv. Globálního kompaktu. Nebudeme zde obviňovat pana Metnara z nějakých špatných úmyslů, ale necháme na každém čtenáři a občanovi ČR, aby svojí hlavou posoudil znění v překladu Marakéšské deklarace a tvrzení pana ministra. Znovu se tak potvrzuje, že kdykoliv se objeví nějaká výbušná informace, se kterou přijde alternativa, mainstreamová média vystartují s taktikou nálepek o proruských serverech a dezinformacích. I když jde o informace, které jsou veřejně dostupné na serverech Evropské komise. Média totiž očekávají, že lidé si ty dokumenty nepřečtou, že budou věřit jen tomu, co řeknou autority a Česká televize.

Důležitá informace pro naše čtenáře a podporovatele – NEPŘEHLÉDNĚTE

Závěrem ještě jedno upozornění pro naše podporovatele, poměrně zásadní. Od dnešního dne došlo ke změně našich bankovních účtů u Fio Banky. Banka se nezměnila, došlo pouze ke změně čísel účtů pro ČR i SR. Tato změna nastala v důsledku posledních mediálních útoků proti našemu serveru a situace v rodině našeho spolupracovníka a kolegy v ČR, který se už nechce nechat nadále vláčet a pomlouvat Českou televizí. Nátlak ze strany jeho rodiny, která spojení s Aeronetem po reportáži ČT těžce snášela, tak vedl k ukončení spolupráce s námi a k uzavření účtu, což chápeme a děkujeme mu za jeho obětavou spolupráci. O uzavření účtu ze strany našeho kolegy jsme nebyli dopředu upozorněni, takže jsme nemohli naše čtenáře dopředu na tuto změnu připravit. Máme ale naštěstí již nový účet. Nová čísla účtů jsou již uvedena na naší darovací stránce.

Pokud přispíváte našemu serveru “ručně” každý měsíc, tak se vás tato změna nijak výrazně nedotkne, prostě použijete naše nové číslo účtu. Ovšem naši pravidelní dárci, kteří měli nastavené trvalé měsíční bankovní příkazy na náš starý účet, je budou muset zrušit a nastavit je na náš nový účet. Znovu opakuji, že došlo pouze ke změně čísla účtu, banka (Fio Banka) zůstává stejná. Omlouváme se za tyto komplikace, které ovšem zjevně plní účel zadavatelů dehonestačních a diskreditačních reportáží ČT a Bakalových médií proti našemu serveru. Ti musí teď mít velkou radost. Pomluvy České televize, proti kterým jsme se ostře ohradili zde, tak slaví částečně úspěch. Pomluvit, zdiskreditovat a připravit o podporovatele a spolupracovníky server, který přináší pravdivé a necenzurované informace.

Pokud jste na naší straně, na straně pravdy, pokud stojíte s námi a není vám lhostejný osud svobody slova a informací a osud našeho serveru, zvažte prosím jakýkoliv příspěvek našemu projektu na naší obvyklé darovací stránce zde. Každé málo nám pomáhá a naše existence stojí a padá s podporou našich čtenářů. Nemáme za sebou 7-miliardové roční rozpočty, ale přesto dokážeme přinášet zásadní zpravodajskou produkci, např. český překlad Marakéšské deklarace, a to zcela zdarma. Česká televize s mamutím rozpočtem na to zjevně peníze nemá. Útoky proti alternativě tak mají zjevně za cíl připravit jednotlivé projekty o spolupracovníky a to málo, co servery potřebují ke svému provozu. Děkujeme za Vaši neutuchající podporu a buďte s námi!

-VK-
Šéfredaktor AE News