Jaroslav Loudil
7. 6. 2018
velvyslanec USA v Německu  Grenell vyvolal svými výroky takové pobouření, že je zvažováno jeho vypovězení ze země. Martin Schulz ho nazval – “koloniálním důstojníkem”. Grenell totiž doporučuje občanům zemí EU, koho mají volit ve volbách  a  na koho se vykašlat. Pro dosavadní politickou garnituru Evropy má v podstatě jen opovržení. “Svěží vítr” – do světové politiky prý přináší jen USA se svým Donaldem Trumpem.

P.S. Ano, Evropa je bohužel jen lokaj a poskok USA  a  těžko říci, proč tak hluboko klesla. Necháme si diktovat kde jakou pitomost z Washingtonu  a pak si z toho jenom léta léčíme rány. Proč mají evropští politici před USA “stažené ocasy” ?   ,když například statečný rozvojový Vietnam po roce 1964 dokázal vzdorovat 532 000 invazním koloniálním  žoldákům USA  /stav žoldáků v roce 1968/ a na 50 000 jich fyzicky zlikvidoval ? Evropští politici by měli čerpat svou odvahu například právě  u Vietnamců  a dokázat s klidem plivnout americkým politikům do tváře při každé  vhodné  příležitosti.

Čas sblížení Evropy v Pekingem a Moskvou se nezadržitelně blíží. Jak jinak, bude to na úkor vztahů s USA. Jsem si jistý, že už za nějakých 10 let budeme jen všichni nechápavě kroutit hlavami, jak jsme dnes mohli dělat USA tak podřadné lokaje a prvotřídní servilní poskoky. Evropo, seber se konečně !!

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/474270-trumpuv-vazal-nam-nebude-diktovat-velvyslanec-usa-pobouril-svymi-vyroky-berlin.html