Fox News: Američané musí slepě věřit médiím – i po Iráku a Libyi

Fox News: Američané musí slepě věřit médiím - i po Iráku a Libyi
Tucker Carlson, moderátor Fox News

– rp –
20.6.2018 FoxNewsPravníZprávy
Mnoho zpráv, které jsou předkládány Američanům jako fakta, jsou ve skutečnosti propagandou, říká Tucker Carlson, moderátor Fox News.
Lidé lžou, taková je jejich povaha. Vlivní lidé zpravidla lžou, aby ochránili svá privilegia. Novináři, kteří mají moc nad veřejným míněním, jsou obzvláště náchylní k nečestnosti. Musíte být u jejich zpráv obezřetní, pokračuje Tucker Carlson.



„Mnoho reportérů sdílí můj názor, že většina hlavních zpráv je propaganda hluboce urážející. Ale skepticismus nesmí být opatrný; je naší povinností. Rozdělení v naší zemi již není mezi republikány a demokraty, nebo dokonce vlevo a vpravo. Je to mezi nekompetentními a všemi ostatními,“ zdůrazňuje moderátor Fox News.


„Lidem, kteří jsou u moci, se nelíbí kritika. Ano, a proč by ji milovali? Skeptická populace komplikuje jejich životy. Chtěli by, abyste spolkli „připravenou“ zprávu a nestěžovali si. Zmlkni a poslouchej! Neptejte se, souhlaste s tím, co říkají, a jděte zpátky do práce,“ dále kritizuje Tucker Carlslon.

To jsou velké požadavky psát pravdivě, zejména pro The New York Times. Každý den tyto noviny vytisknou spoustu zajímavých zpráv a je to chvályhodné. Ale je to také plné lží, zejména v důležitých otázkách. Vzpomínáte si, jak nám The Times psaly celý rok a ujišťovaly nás o tom, že Saddám Husajn má zbraně hromadného ničení? My jsme kvůli tomu začali válku, bylo tam tisíce obětí … A zpráva byla lží!

A pamatujte si, jak nám Times říkaly, že když Barack Obama svrhne Muammara Kaddáfího, tak se stane Libye “produktivním partnerem Západu”? Je zajímavé vědět, co si o tom myslí rodiny, které jsou nyní otevřeně prodávány na trhu otroků v Libyi?

A kdo může zapomenout na titulek, který se objevil na jaře 1975, kdy „Rudí Khmérové“ se chopili moci v Kambodži, „Pro většinu – Better Life“. V důsledku toho zemřela jedna třetina populace v Kambodži jako výsledek genocidy. The Times ještě nezveřejnily jak skončil podle jejich titulku „Better Life“ (“Lepší život”)

Dnes The Times propaguje “kachnu” o Rusku a ujišťuje nás, že hlavní hrozba pro naši zem pochází z Moskvy. Přestože tomu tak samozřejmě není. Noviny se snaží vyprovokovat další nesmyslnou válku, tentokrát v Sýrii, trvající na tom, že Bašar Asad zabíjí své vlastní lidi. Reportéři Times předstírají, že to vědí zcela určitě: skutečně se to stalo a Asad to udělal. Ale oni to nevědí jistě! Lžou opět. Mohli bychom dát mnoho dalších příkladů.

V tomto komentáři není nic zvláštního kontroverzního: je zřejmé, že všechno tak je. Nicméně – a snad se to dalo očekávat – mnozí reportéři považovali komentář za hluboce urážlivý – “nechutný”, jak to uvedl Michael Barbaro z The New York Times. Bez ohledu na pochybnosti o jeho novinách “doslova poškozuje demokracii”. Stojí za to pochybovat o The New York Times a Amerika se rozpadne.

Je to legrační. Společnost Carrier Corporation mezitím oznámila, že použití klimatizačního zařízení není nemorální. Kupujte naše produkty, nebo jděte do pekla! Končí komentář Tucker Carlson, moderátor Fox News.


Související: