Macron srovnal rozhovor s Trumpem s obsahem párků

Darja Ivaškinová
6. 6. 2018           zdroj
Francouzský vůdce připomněl citát, který je připisovaný Bismarckovi. …”Nikdy nevyzrazuji, co se děje za zavřenými dveřmi. Protože, jak řekl Bismarck, když odhalíte lidem recepturu párků, nejsem si jist, že je budou i nadále jíst”… Francouzský prezident Emmanuel Macron, když reagoval na žádost novinářů o komentování výsledků telefonického rozhovoru s americkým vůdcem Donaldem Trumpem, připomněl citát, připisovaný prvnímu kancléři Německého císařství Otto von Bismarckovi, o obsahu párků.


“Nikdy nevyzrazuji, co se děje za zavřenými dveřmi. Protože, jak řekl Bismarck, když odhalíte lidem recepturu párků, nejsem si jist, že je budou i nadále jíst”, cituje hlavu Páté republiky Ouest France. Zároveň vysvětlil, že takové “kuchyňské” komentáře “sotva pomohou při prostírání stolu nebo zlepšení chuti k jídlu”.

Připomeňme, že 31. května uskutečnili francouzský a americký prezidenti telefonický rozhovor. Tehdy, jak bylo uvedeno na stránkách kp.ru, hlavy států dospěly k závěru, že je třeba obnovit obchodní rovnováhu mezi USA a Evropou. Zdroj CNN mezitím řekl, že rozhovor mezi Macronem a Trumpem byl “hrozný”.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová