“Případ Skripalů” nezafungoval”: v Londýně bylo oznámeno fiasko pokusu o přeměnu Ruska v odpadlíka

Jaroslava Zamyslovatová
20. 6. 2018     riafan
V Británii uznali, že západní sankce a pokusy o izolaci Ruska selhaly a že “záležitost Skripala” také nezafungovala. Dalším důkazem toho se stal světový šampionát ve fotbale, píše ekonom a novinář Liam Holligan v The Daily Telegraph. Prostřednictvím “případu Skripalů” byl rozdmýchán “diplomatický skandál”, ale nestal se překážkou pro fanoušky z celého světa, kteří zamířili do Ruska, zdůraznil. Nyní budou všichni moci posoudit situaci v zemi na vlastní oči a ujistit se, že publikace západních sdělovacích prostředků o Rusku nemají nic společného se skutečným stavem věcí.


Podle experta, nehledě na to, že vztahy s USA a Evropou jsou na nízké úrovni, se ruská ekonomika dostala z krize, proto se západní politici chovají naivně, když věří, že zemi je možné ekonomicky izolovat.

Poukázal na malý ruský státní dluh a také na působivou zásobu devizových rezerv. Novinář poukázal i na vynikající ukazatele ruského potravinářského a agrárního sektoru, stejně jako na rostoucí spolupráci mezi Moskvou a Pekingem. Sankce nebyly překážkou pro tok evropských investic do země, ani pro zvýšení vývozu ruského plynu do EU.

Připomněl také, že v zemi probíhá Mistrovství světa 2018 ve fotbale. Londýn se pokusil přeměnit Rusko v odpadlíka, když použil případ otravy bývalého plukovníka Hlavní výzvědné správy Ruska Sergeje Skripala a jeho dcery Julie. Pod touto záminkou byl rozdmýchán “diplomatický skandál”, ale nestal se překážkou pro fanoušky z celého světa, kteří zamířili do Ruska, zdůraznil. Nyní budou všichni moci posoudit situaci v zemi na vlastní oči a ujistit se, že publikace západních sdělovacích prostředků o Rusku nemají nic společného se skutečným stavem věcí.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová