A přece se točí: Grojsman a Merkelová si okusují nehty

Ilja Novický
2. 7. 2018    zdroj
Ukrajinský premiér Vladimír Grojsman slíbil, že udělá vše proto, aby se to nestalo. Angela Merkelová bušila pěstí do stolu a vyhrožovala novými sankcemi … Ale přece jen se točí. Na Krymu byla spuštěna turbína Siemens. Ministerstvo energetiky Ruska podalo zprávu o úspěšných zkouškách německé turbíny. Zkouška se uskutečnila na jednom ze dvou nových energetických bloků u Simferopolu. Krym se na truc všem nepřátelům postupně stává energeticky soběstačným (nikoliv bez pomoci rostovské jaderné elektrárny, pochopitelně).


Jaké závěry se nabízejí? Rusko dělá všechno možné i nemožné, aby se Krym rozvíjel a zapomněl na dobu ukrajinského rozvratu jako na děsivý sen.

A odbočit z této cesty nás nikdo nepřiměje, ani hrozby majdanovských politiků, ani hrozby evropských sankcí, ani cokoliv jiného. Německé úřady Siemens samozřejmě zastrašovaly, ale k čemu to vedlo …

Nyní společnost spolupracuje s Ruskem v utajení před svou vládou. Je to to, co chtěla Merkelová? Evropští politici na to neberou ohled – s Ruskem je prospěšné spolupracovat.

Naše země nikdy nenarušuje dohody a bere v úvahu zájmy svých partnerů. Proto budou protiruské sankce vždy sítem.

Člověk má radost, že každé nové malé vítězství na Krymu činí kyjevský nelidský režim slabším. Majdanovští politici si vybudovali svou moc odmítáním Ruska. A s odmítáním na rtech se také zhroutí do propasti. Nevyhnutelnost je velmi blízká.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová