H-SYSTÉM po tisící! aneb Je něco shnilého v zemi…. koho?

Marie Trojanová
29.7.2018
Právníci, soudci i politici si „mezi golfem a ústřicemi“ hrají svoje hry se skutečnými živými lidmi a jejich osudy. 
A pranic právníky a moc soudní  netrápilo a netrápí, že hra trvá desetiletí, naopak,  tím více se u právníků na všech stranách vydělá.  Však také žertovně právní stav říkává „k soudu se nechodí pro spravedlnost, ale pro rozsudek“.  No a ten občane přece od nezávislé moci soudní po letech dostaneš, tak kušuj.  


Dokonce můžeš dostat při cestě mocí soudní u nás jeden rozsudek, že černá je bílá a pak naopak, a  vyšší až nejvyšší  rozsudek  přebíjí ten níže.  A můžeš pro rozsudek pak díky té „skvělé“ EU  taky až do Štrasburku! A tam třeba dostaneš rozsudek, že za chyby našich zákonodárců  a soudů zaplatí  nakonec stát, tedy všchni občani  ČR, no nekupte to!

No a ti politici, čas hraje také pro ně,  kdo po deseti, dvaceti letech již bude přesně vědět, kdo ten který paskvil-zákon prosadil,  odhlasoval,  proloboval, to zrychlení moci soudní nezajistil?  A i kdyby, tak odpovědnost tam žádná ani osobní ani hmotná není. A ta politická odpovědnost, ale no tak,  přece stačí jen počkat, až se ušpiní ti noví, druzí, lidé zapomenou  a pak zase jako Fénix, viz ODS….  Nakonec ti samí, co to neštěstí na lidi svoji zákonodárnou tvorbou seslali, či jejich noví stranící se mohou zase stavět do světel kamer a stanou se prvními mezi prvními, kdo zase bude  hubou se pohoršovat, hubou a hlavně před volbami za občany bojovat,  na jiné ukazovat a křičet to ONI! Ale NIKDO  z nich neřekne „mea culpa, mea maxima culpa“.

Protože ten jediný by zasloužil, aby lidé naslouchali tomu, co říká.

A lid, co lid? Člověk  má své starosti a  dívá se stranou, dokud se ten systém, nastavený právníky a politiky nedotkne s veškerou hrůzou právě jeho.  Všichni se dopouštíme i nyní u HS  stejné chyby,  mluvíme a hrabeme se v důsledcích, ale je třeba jít jen a pouze po příčině.

To zákony jsou marné a ve prospěch těch, co tahají za delší konec a jejich náprava se neděje či děje pomalu a za to může moc zákonodárná, napříč politickým spektrem!

To soudní moc je  pomalá  a proto z podstaty  nefunkční!
Selhal tedy systém, stát a ti co za to můžou, nebudou autoři řešení, sami sebe by museli odsoudit!

Dnes a denně platíme všichni, a to nejen dvakrát či třikrát za to, co je z hlediska vyššího principu mravního  dávno  naše.

Zákonodárci, bez osobní a hmotné odpovědnosti, soudci bez osobní a hmotné odpovědnosti, vláda bez osobní a hmotné odpovědnosti, to je cesta, kam jsme nyní došli. K rozkradenému výročí 100 let, kde NIKDO za  tento stav nenese odpovědnost a o náhradě škod nám všem nemluvě!    

– – –