Německého novináře ohromilo, že Rusové jsou „taky lidé”!

– kou –

19. 7. 2018  TageszeitungPrvníZpávy
Novinář německých novin Tageszeitung po ukončení Světového poháru vyjádřil skutečné překvapení, že Rusové jsou „také lidé”.
Rusové a Rusky jsou také lidé,” napsal autor článku Andreas Ruttenauer.

Byl překvapen, když zjistil, že se Rusové ukázali jako “mohou se bavit, jsou zvědaví, radují se z  úspěchu svého týmu a obecně jsou to velmi milí lidé”.

„Kdo by si to pomyslel? Vypadá to, že nikdo,” poznamenal novinář, aniž by se podrobně zabýval, na základě jakých důvodů dospěl k takovému závěru.

Podle něj všichni věřili, že „by mělo žít v zemi zla”, ale svět se stal šťastnějším, když si uvědomil, že tomu tak není.

Podle jeho názoru bylo mnoho západních návštěvníků překvapeno moderním Ruskem, protože si ho představovali „více sovětské”. Turisté však byli “rádi, že mobilní komunikace funguje ve všech městech dobře, a nikdo se neptá, kam se můžete připojit k internetu”.

Zahraniční média nezveřejňují takové materiály poprvé. V červnu vyšel ve The Washington Postu článek, v němž byl novinář velmi překvapen, že v Moskvě nejsou prázdné regály.

V předvečer Světového poháru vydalo mnoho zahraničních médií provokativní materiály o nadcházejícím mundialu. Někteří dokonce vyzvali fanoušky, aby odmítli na turnaj cestovat.

Po startu Světového poháru však mnozí fanoušci, kteří navštívili Rusko, začali kritizovat média za falešné zprávy o mundialu a samotném Rusku a většina zahraničních médií radikálně změnila rétoriku. Takže The Guardian napsal, že fanoušci, kteří navštívili Rusko, se vrátí domů s vynikajícími vzpomínkami a změněným pohledem na zemi. A The Independent oznámil, že policie ve Spojeném království uznala obavy z možných bojů mezi anglickými fanoušky a „ruskými hooligany” nepřiměřenými. Navíc zahraniční fanoušci sami opakovaně kritizovali západní propagandu ohledně Světového poháru.


Související: